Anadolu Soruyor’un Konuğu Genel Başkan Yardımcısı Dağ Oldu

Millet Haber Ajansı tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dağ, “Biz 18 Haziran 2023’de 24 Haziran 2018’deki seçimden daha iyi bir oyla hem Cumhurbaşkanlığını hem Milletvekili sonuçlarını kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Soruyor’un Konuğu Genel Başkan Yardımcısı Dağ Oldu

Millet Haber Ajansı tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin nabzını tutan “Anadolu Soruyor” programının konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu.

Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Dağ; Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Altaş Millet Haber Ajansı İzmir Temsilcisi Belma Şahaner, Muğla Türk Genel Yayın Yönetmeni Serap Özdemir ve Ege TV Genel Yayın Yönetmeni Adem Erdağı’nın sorularını yanıtladı.

“BU GERÇEĞİ HATIRLAMAKTA FAYDA VAR”

İzmir depreminin yıl dönümüne değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, “İzmir’de baktığımızda İzmir’in tamamını bütüncül bir şekilde tamamlama ihtiyacımız var. Bir masa etrafında nereye doğdu be şehir genişleyebilir bunları masaya yatırıp oa göre yerinde geri dönüşüm vatandaşlarımızın arzu ettiği bir sistemi hayata geçirmemiz lazım. Depremin yıl dönümüne 15 gün kaldı. 1 yıl içinde bu gerçeği belki unuttuk yıl dönümünde bu gerçeği hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BU BİR SANSÜR YASASI DEĞİL YALAN YASASI”

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Bir kere sosyal medya mevzusu sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir meselesi değil. Şu anda dünyanın bir konusu. Dünyadaki bütün devletler bunu düşünüyorlar. Burada bu konuyla alakalı bir durum gündeme geldiğinde muhalefet sansür gibi bir takım şeylerden bahsediyor. Burada insanların hakkını hukuku koruma var. İnanların haklarında kendileri ile alakalı rahat rahat yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyi klavye başına geçip söylemek bunun yaptırıma tabi olması gerekli. İnsanların biriyle alakalı rahat rahat bir ithamda bulunması, yalanda bulunması gerçekten ortada düzenlenmesi gereken, regüle edilmesi gereken bir nokta var. Bir süre sonra toplum önünde olan bazı işlerde kendisi için değil, toplum için, topluma faydalı olmak için yapılması gerekenler var. Burada bir sansür falan yok. Neyin sansürünü yapacaksın? Burada sansürden bahsetmek doğru bir şey değil. Yalana karşı düzenleme var burada. İnternet gazeteciliğinde hem medyadan hem yerel medyadan bununla ilgili talep var. İnternet medyasının hakları ilan hakkı, sarı basın kartı hakkı, aynı zamanda da tabir ‘merdiven altı gazeteciliği’ ortadan kaldıracak düzenlemeyi yapmamız gerekiyor. Şu an bununla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“KURNAZLIĞA GEREK YOK”

İzmir’deki emsal artışıyla ilgili konuşan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ, “Biz proje alanında bin 700 tane, rezerv alanında 3 bin 500 konutun ihalesini yaptık yapımına başladık ve proje alanındakiler Nisan ayında, rezerv alandakiler 2023 yılında bitecek. Belediye ne yaptı? Evin hasarını öğrenmekte ihaleye çıktı. Vatandaşı yönlendirmede yanlış yönlendirme yapıyorlar. Yapamıyoruz diyorlar bakın yaptılar. Biz de destek verdik. Art niyetle yaptılar. Siyasetten uzak, kurnazlığa gerek yok. Gelin adam gibi işimizi yapalım” diye ifade etti.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN ALGISI İYİ GİBİ BİR YORUMA KATILMIYORUM”

Hamza Dağ, “Genel olarak bu konuyu ele alacak olursak CHP belediyeciliği, AK Parti belediyeciliği biz burada İzmir’de 1999’dan bu yana 21-22 yıl oldu böyle bir belediyecilikle karşı karşıyayız. Son dönemde İzmir’in sorunlarının ne kadar arttığını görüyoruz. Ankara’da Melih Bey uzun süre belediye başkanlığı yaptı. Muhtemelen temel sorunlarla alakalı birçok şeyi çözüme kavuşturmuş noktada. Ben burada CHP’li belediyelerin algısı iyi gibi bir yoruma katılmıyorum. Algı oluşturuyorlar. Biz algı balonunu patlattık” ifadelerine yer verdi.

“BİZ 18 HAZİRAN 2023’DE 24 HAZİRAN 2018’DEKİ SEÇİMDEN DAHA İYİ BİR OYLA HEM CUMHURBAŞKANLIĞINI HEM MİLLETVEKİLİ SONUÇLARINI KAZANACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Şu anda anketleri yapan birimde değilim. AR-GE başkanımız buunla ilgili açıklama yaptı. Kamuoyunda bizimle çalışmamış firmalar bizimle çalışmış gibi yapıp algı yapıyorlar. Biz açıklama yapmıyoruz normalde ama mecbur kalınca açıklama yapıyoruz. Anket partinin yön belirleyicisi olarak yapılır. Bir parti anketi yayınlıyorsa yönlendirme içindir. Çok önemi e yok anketlerin. Anket firmalarında siz yanıldınız gibi bir durum da yok. Onun için masa başı oturup herkes yazabiliyor. Bende yazabilirim sizde yazabilirsiniz. Neden se hep AK Parti düşüyor. Diğeri çıkıyor mu? yok. Önümüzdeki seçimde partilerin değişmesi mümkün değil. Sadece ikinci partinin değişme ihtimali var. Birinci parti aynı. Ben iddialıyım çok net bir şekilde. Biz 18 Haziran 2023’de 24 Haziran 2018’deki seçimden daha iyi bir oyla hem Cumhurbaşkanlığını hem Milletvekili sonuçlarını kazanacağız” diye ifade etti.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PARLAMENTER SİSTEMİN SIKINTISINI HİÇ YAŞATMADI”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili konuşan Dağ, “Bu ülke gece yatıp sabah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmedi. Bugün parlamenter sistemin sıkıntılarını yaşadığımızı hissetmiyor isek düşünmüyor değil sıkıntılarının ne olduğunu hissetmiyor isek bu Cumhurbaşkanı Erdoğan ce AK Parti sayesindedir. Çünkü 2002’den bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan parlamenter sistemin sıkıntısını hiç yaşatmadı. Bugün parlamenter sistemin sorununu yaşamıyorsak 2002’den Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine kadar 5 ay hariç bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde. Covid dönemi yaşadık. Bu sistemin faydasını gördük. İkili üçlü partilerle böyle bir sistemle gitmemiş olsaydık başarılı olamazdık. Su sistem sayesinde başarılı olduk” şeklinde ifade etti.

“İSTİŞARELER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”

Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Tamamen çevreci tamamen yatay mimari ve bütün o zaman su ve diğer konuları ne yapacağız konusunda bir istişare olarak gidiyor. Şimdiye kadar çoktan başlanılabilirdi ama her konu tartışılarak mesafe kat edilsin diye beklendi. Önümüzdeki günlerde Çeşme’de somut adımlar atılacak. Hayata geçeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE GELMİŞ EN DEDİKODUCU SİYASETÇİDİR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayet söylemleri ile ilgili konuşan Dağ, “Bir ana muhalefet genel başkanının gerçekten böyle bir konuda bir ifade ortaya koyarken çok ince eleyip sık dokuması gerekir. Hem siyasi muhatapları tarafından hem adli merciler tarafından emniyet, istihbarat bunun arkasından gideceğini, somut bilgileri kendisinden paylaşılması gerekir. Bunu caddede konuşmuyoruz sonuç olarak bir genel başkan konuşuyor. Ortada gergin seçim ortamı olur diye bakıyorsa biz bugüne kadar yaşamadık değil. Ama buna dair ve buna ilişkin bir şey yaşamadık ve yaşamayız. Bundan kimin menfaati olabilir? Kim menfaat elde edebilir? 367 krizini çıkartan kimler? 17 Aralık’tan sonra meydanlarda montajlanmış görüntüler de izledik. Seçim bitti onlar da bitti. O genel başkanın söyledikleri olmadı hiçbir zaman. Burada kim sufle vermiştir o önemlidir? Savcılık çağırdığında topu taça atıyorlar. Bu bir genel başkan için basitliktir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’ne gelmiş en dedikoducu siyasetçidir” ifadelerini kullandı.

“BEN ŞUNDAN RAHATSIZ OLUYORUM ‘KÜRT’ VE ‘SORUNU’ YAN YANA KULLANMAYALIM”

Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürt sorunu’ söylemlerine tepki gösteren Hamza Dağ, “AK Parti hem sorunun çözümü hem de özgürlük anlamında çok önemli işler yaptı. Biz bölgedeki bu konudaki hususu da ortaya kaldırdık. Ben şundan rahatsız oluyorum ‘Kürt’ ve ‘sorunu’ yan yana kullanmayalım. Bu ikisinin yan yana söylenmesi doğru değil. Hiç böyle bir gündem yok. Bence sorulması gereken soru burası; HDP demokratiklik derken altını okuduğunuzda biz özerklik beklentisi olduğunu ifade ediyor. CHP’de biz de HDP ile aynı düşünüyoruz onu mu kast ediyor? Bu düşünce eski Marksist olup bugün gazetecilik yapan bugün fondaş medyanın gündemi. 2023 seçimini bekelemeye gerek yok HDP sorun diyorsunuz mecliste grubu da var. Bu değişmiş değil. Buyrun Türkiye Büyük Millet Meclisi orada, HDP orada, CHP orada. Siz sunun meclise millet görsün. Bu samimiyetsizliktir. Sırf 2023 seçimlerinde oy almak için yapılan işten başka bir şey değildir. Burada bir siyasi kurnazlık var yine. Bu samimi bir çağrı değil, samimi bir düşünce değil” şeklinde konuştu.

“TEDARİK ZİNCİRİNDE DENGESİZLİKLER VAR”

Ekonomiye değinen Dağ, “Yaşadığımız süreçler burada etkili. 2013’den bu yana yaşadığımız süreç kişi başına gelir noktasında yukarıya değil, aşağıya ve sabit gitmemize neden oldu. Sonrasında covid süreci yaşadık. Kapanmalar yaşandı. Şu anda kapanmalar yok. O da çarkların dönmesini sağlıyor. Tedarik zincirindeki dengesizlikler gerçekten bugün dünyada yüzde 100 yüzde 200 fiyatların arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Biz zamanında yapmış olduğumuz anlaşmalarla bu konuyu milletimizin yaşamamasını sağlıyoruz. Burada enflasyonik bir baskı var. Bir yandan dünyada enflasyon artıyor bir yandan ülkemizde artıyor. Bu durumu lehimize geçirerek devam edeceğiz. Sanayimiz ciddi bir ilerlemede üretim ilerlemede, büyüme oranlarımız yi. Bu kuraklıktan da kaynaklanıyor, covidden de kaynaklanıyor. Ama bu söylediklerimiz bir bahane değil. Bir tarafta covid var ama bizim vatandaşımıza bunları yaşatmamamız gerekiyor. Önlemler almamız gerekiyor. Hem enflasyon em faiz ikisi bir anda yüksek olduğunda bunu aşağı çekecek hamleleri önümüzdeki günden itibaren yapacağız. 2020 ve 2021’de biz cari fazla veremedik. Çünkü bizim ithalat gaz, petrol ve altın ithalatından kaynaklı olan dışarıya olan ödemelerimizin finansını biz turizmle sağlıyoruz, üretimle sağlıyoruz. Önümüzdeki sene inşallah turizmin eski haline dönmesiyle en az 10 milyar dolar bir cari fazla verme durumumuz var. Bu da vatandaşımıza yansıyacak. 2022 yılı sonunda tek haneli rakamlara ulaşmamız gerekiyor” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
:(
:( - 2 yıl Önce

Tügva, yeni kurdukları PDY ile ilgili bir soru göremedim. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz, muz cumhuriyetinde mi. Satılık ısmarlama sözde gazeteci bozuntuları

SIRADAKİ HABER

banner137