Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan Anadolu Soruyor Programı bu kez İstanbul’dan yayınlandı.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın konuğu bu kez Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık oldu.

ÇALIK: BENİM HEMŞEHRİLERİMDEN ALLAH RAZI OLSUN

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın,23 Haziran’daki seçimler için İstanbul’daki atmosferi nasıl buluyorsunuz ve İstanbul’da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların seçimlerden neden AK Parti’ye oy vermeliler sorusuna karşılık Öznur Çalık, “Çokta yoğun, herkes İstanbul’a gelsin demiyoruz. Ama benim hemşehrilerimden Allah razı olsun. Bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bize gelir misiniz diyenler. Adalardaydım. Özellikle Adalarda Malatyalı hemşehrilerimiz, Pütürge yoğunluklu hemşehrilerimiz var. Israrla gelmemizi istediler. Malatya’dan kalktık, şeref buluyoruz dedik ve insanlarımızla bir araya gelip hem oy istemekten öte gönül köprülerimizin tesislerimizi bugüne kadar kapılarını açmış insanlarımıza bir kez daha gönüllerine girmek üzere kapılarını çaldık. 31 Mart’taki belki söylenilen mesajlar içerisinde ‘eksik kaldı, buraya neden gelmediniz, buraya neden uğramadınız, bize de gelseydiniz’ cümlelerinin 31 Mart’taki o mesajların bugün telafilerini hepimizin yapması gerektiğini düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımızın bu eksikleri görmesi gerektiğini düşünüyorum ve herkesin de seçimlerde oy kullanması gerektiğini düşünüyorum. 23 Haziran’a giderken özellikle doğu ve güneydoğu seçmenlerimiz; demokratikleşme sürecindeki kazanımlarınızı hepsinin hatırlaması gerekir” ifadelerini kullandı.

ÇALIK: BÜTÜN İNSANLAR DA BUNU BİZİMLE PAYLAŞIYORLAR

Öznur Çalık, “Terör örgütleriyle, PKK’yla asla ve kat a ben kendi vatandaşımı, kendi kimliğimi  asla bir arada tutamam. Benim Türk’üm, Kürdüm, Çerkez’im, bu vatanın bu toprağın evladıysa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben bütün hizmeti ona götürmekle mükellefim. Milletvekili olarak da yürütmedeki bakanlarımızda, Cumhurbaşkanımızın bütün hizmetleri zaten görülüyor. Bu vesile ile ben inanıyorum ki İstanbul’daki bugün Doğu bölgesindeki televizyonlarının yapmış olduğu ortak yayınla da bu duyguları onlar da net bir şekilde hissedecektir. Bugün İstanbul içinde verdiği bir sözleri yerine getirecektir. Dolayısıyla ben inanıyorum ki 31 Mart seçimleri öncesi kafasında acaba şöyle mi oldu, böyle mi oldu diyenler; ‘ben ne yapıyorum’ diyen çok fazla vatandaşımızla karşı karşıya kalıyoruz. Atmosfer çok ciddi manada Binali Başkanımızın Cumhur İttifakı adayımızın lehinde. Ve gittiğimiz, konuştuğumuz dokunduğumuz bütün insanlar da bunu bizimle paylaşıyorlar” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL