Ankara Elazığ Federasyonu üyeleri, Elazığ’a gelerek, Sivriceliler Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette MHP Eski Milletvekili Mustafa Gül, AK Parti Eski Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve ANELFED Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KOÇ: SIKINTILARIMIZI PAYLAŞMAK ÜZERE TEŞRİF ETTİNİZ

Sivriceliler Derneği Kurucu Başkanı Ali Koç, “24 Ocak 2020 tarihinde güzel Elazığ’ımızın maruz kaldığı büyük afet nedeniyle Ankara Elazığlılar Dernekleri Federasyonunu derneğimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizim acımızı ve sıkıntılarımızı paylaşmak üzere teşrif ettiniz. Hepinize güzel programınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. Malum Elazığ’da özellikle bu depremi yaşayan bizler şunu gördük ve hissettik ki çok büyük bir afet geçirdik. Bu afete rağmen yaşanan bir tek can kaybının bile bir vatandaşımızın bir tırnağının kanaması, parmağının kanaması bile büyük bir acı verirken biz 37 burada 4 Malatya’da olmak üzere 41 can kaybı verdik” ifadelerini kullandı.

ÖZBEN: YIKILANLARIN YERİNE ÇOK DAHA İYİLERİ YAPILACAKTIR İNŞALLAH

Sivriceliler Dernek Başkanı Çetin Özben, “Cenap-ı Allah şehrimize, ülkemize, milletimize başka bir afet göstermesin inşallah. Afetler gelir geçer ama akabinde çok şey çok acılar, kederler, ıstıraplar bırakır. İnşallah şehrimiz ucuz atlattı diyelim bu kederli dönemi. Keşke bu diğer 41 vatandaşımız da vefat etmemiş olsaydı. Maddi şeyler illa ki yerine gelir ama fakat bu birlikteliğimiz insanlarımızın bu dayanışma ruhu bizleri umut vari ediyor. Yıkılanların yerine çok daha iyileri yapılacaktır inşallah. Bazı olaylardan ders almak ve bazı acılardan bazı felaketlerden de belki daha iyi sonuçlar alacak işler çıkabilir. Bundan sonra kentsel yapılaşmalarımızda, imarlarımıza inşallah bu afetlere göre bir düzenleme yapılır” şeklinde konuştu.

ÇAKIRBAY: SİZE HEMŞEHRİLERİNİN SELAMLARINI GETİRDİK

Elazığ’da yaşanan acıyı bir nebze olsun hafifletmek için Elazığ’a geldiklerini ifade eden ANELFED Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, “Bizde bu acıyı bir nebzede olsa hafifletmek için Ankara Federasyonu yani Elazığ Ankara Federasyonu olarak buraya geldik. Hemşehrilerle buluşmak bağlamında, problemler nedir yerinde görelim dedik. Onların acılarına bir selamla katkıda bulunabilirsek diye düşündük. Şu anda Baskil derneğimiz, Palu derneğimiz, Maden derneğimiz, Karakoçan derneğimiz, Arıcak derneğimiz ve Sivriceliler derneğimiz ev sahibi. Ben bu ev sahiplerinin tümüne saygılarımı, hürmetlerimi iletiyorum. Deprem nedeniyle yaptıkları gayretlerden dolayı da gerçekten tebrik ediyorum. Biz Ankara Elazığ Federasyonu olarak buraya Milletvekilimiz Mustafa Gül Bey, Abdulbaki Türkoğlu ve oradaki dernekler federasyonun bir üyesidir. Maden dernek başkanımız Sezai Çam Bey. Elazığ Kültür Derneği Başkanımız Mehmet Ergün Bey, Harput Dernek Başkanımız Süleyman Kürklüoğlu, Baskil Dernek Başkanımız Sabri Uyanık Bey ve Sivrice Dernek Başkanımız Ali Evirgen Beyle bunun yanında da Genel Sekreterimiz Erdal Acarlar ve yine yönetimimizde olan Sayın Genel Müdür Yardımcımız Hakan Çolak Bey ile birlikte geldik. Size hemşehrilerinin selamlarını getirdik. Allah bir daha bu acıları vermesin. Gördük ki devletimiz burada. Bu acılara destek oluşturmaktan en azından biraz acılar dinsin diye milletin ısdırapları biraz dinsin diye tüm devletimizin yetkilileri burada. Onların o yoğunluğu anında bizim gelmemizin pek fazla bir anlamı olmazdı. Çünkü yoğun bir trafik yaşandı burada. Allah bir daha bu trafiğin böyle bir trafiğin yaşanmaması için dua edelim” dedi.

GÜL: BU İŞİ ELE ALIP BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURMALARI LAZIM

Eski Milletvekili Mustafa Gül, “Biz ovaya indik insanlarımızı burada toprağa gömmek için adeta kendimize mezar hazırladık. Ama oysa ölülerimizi zemini en sağlam olan yer Harput’a götürüp defnediyoruz. Artık buna bir son vermek lazım. Yaşayanlarımızı nasıl koruyacağız? Nasıl muhafaza edeceğiz bunu çok iyi düşünmemiz lazım. Ben buradan gerekli gönülleri ifa eden Elazığ’da ki atanmışlarla, seçilmiş olanların bu işi ele alıp bir an önce çözüme kavuşturmaları lazım. Olaya hissiyatla bakmamak lazım. Olayı öteleyerek bir yere varmamız mümkün değil. Ben bir belediye başkanımız ilk seçildiği zaman eski yıllara dayanan bir hadisedir. Artık Harput’taki bu defin işlemlerine son verin. Orayı yapılaşmaya açın diye bir ricada bulunmuştum. Ama maalesef verilen cevap şu olmuştu; ‘siz benim siyasi hayatıma son mu vermek istiyorsunuz’ denilmişti” diye konuştu.

TÜRKOĞLU: EVLİYALAR ŞEHRİNE EVLİYALAR SAHİP ÇIKTI

Eski Milletvekili Abdulbaki Türkoğlu da geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Ben deprem bilimci jeolog değilim. Ben sağlıkçıyım. Bu konuda uzmanlaşmış olan arkadaşlarla konuştuğumda ‘10 saniye daha olsaydı’ Elazığ’da 100 bin kişi dedi. Korkunç bir rakamdan bahsetti.  Elazığ evliyalar diyarıdır, burada yetiştik burada büyüdük. Evliyalar şehrine evliyalar sahip çıktı. Ben buna bağlıyorum. Çünkü kul olarak biz bir depremde neler yapılması gerektiğini ben milletvekili iken 2006 yılında kursa gittim. Deprem kursuna gittim. Elazığ Doğu Anadolu fay hattı üzerinde. 25 kilometre eninde olan bire fay hattı. Ayrıca Kuzeydoğu Anadolu fay hattının da birleştiği bir yer. Depremden önce alınacak olan tedbirler var, depremden sonra yapılması gerekenler var” diye ifade etti.

AKMURAT: ELAZIĞ’IMIZIN YANINDA OLMASI BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU EDİYOR

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, “Depremin büyüklüğüne göre belirtildiği gibi belki evliyalar diyarı Elazığ’ın yüzü suyu hürmetine göre, depremin derecesine göre yapılaşmayı dikkate aldığımız zaman ölüm sayısının düşük olması belki de bizi bir nebze mutlu etti. Tabi deprem sonrası şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Biz saati bulmadan devletin en tepesinden en dibine kadar gerek bakanlarıyla ertesi gün yine Cumhurbaşkanımızın Elazığ’ımıza ziyaretiyle, başbakanlarımızın eski başbakanlarımızın ve 3 gün bakanımızın bugün itibariyle halen Elazığ’da olması, devletimizin, Elazığ’ımızın yanında olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” diye kaydetti.