Ankara’dan Elazığ’a sefer yapan ve 23.45’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan kalkması gereken Anadolu Jet’e ait yolcu uçağı 3 saat 15 dakika rötar yaptı.

Havalimanında uçağın kalkmasını beklerken 3 saat 15 dakikalık rötar haberini alan Elazığlı vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

"BU KADAR UZUN RÖTAR OLUR MU?"

Vatandaşlar; uzun süreli rötar olmasından dolayı yetkililere tepki göstererek Ramazan gibi bir ayda mağdur olduklarını belirttiler. 3 saat 15 dakikalık rötarın çok uzun bir süre olduğunu söyleyen yolcular “diğer şehirlere giden uçaklarda her hangi bir sorun yok ama Elazığ’a giden uçağa 3 saatlik rötar verdiler. Bu kadar uzun rötar olur mu? Yetkiler biraz daha duyarlı olmalı. Ramazan gibi bir ayda perişan olduk. Yapılan hoş bir durum değil. Şuan 3’de kalkacak denildi ama saat 3’de de kalması çok zor görünüyor. Uçak yeni Erzurum’a gitti. Orada yolcu indirecek, yolcuyu alacak daha sonra buraya geldikten sonra Elazığ’a gidecek. Yani verilen süreden daha fazla rötar yapar” dediler.

RÖTAR SÜRESİ 4 SAATE ÇIKTI

Haber merkezimize ulaşan son bilgilere göre 23.45’de kalkması gereken Ankara - Elazığ uçağına 45 dakikalık rötar daha eklenerek rötar süresi 4 saate çıkarıldı.