Elazığspor’un yaşaması için gerçekleştirilen toplantıların ikincisi Ankara’da yapıldı.

Perşembe günü akşam Çukurambar’daki bir restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya ilimiz milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ ve Gürsel Erol’la birlikte, ETSO başkanı Asilhan Arslan, Elazığspor teknik direktörü Orhan kaynak ve Kayyım başkanı Doç.Dr. Sebahattin Devecioğlu olmak üzere 6 kişi katıldı.

Yemekli toplantıda, Elazığspor’un ikinci yarıya sağlıklı bir şekilde başlayabilmesi için acil eylem planlarının devreye girmesi istendi.

Mevcut oyuncu kadrosundan ayrılan futbolcuların tekrar geri getirilmesinin yanı sıra, gidenlerin yerine takviye yapılabilmesi için gerekli olan transfer yasağının kaldırılması girişimleri toplantıda daha ağırlıklı olarak benimsendi.

İleriki dönemlerde Elazığspor’un alabileceği muhtemel bir transfer yasağının da gelme ihtimaline karşı, ara dönemde transfer yapılıp oyuncu sayısının arttırılması fikri toplantıda benimsenirken, transfer yasağının kaldırılması için gerekli olan paranın acil olarak temin edilmesi için de girişimlerin başlatıldığı öğrenildi.

Bu doğrultuda ilimizde faaliyet gösteren bazı fabrikaların yetkilileri heyetler halinde ziyaret edilip, transfer yasağının kaldırılması için acil olarak maddi katkı sağlamaları istenilecek.

Gerek Elazığ, gerekse Ankara’da yapılan toplantılar ve yapılan çalışmalarla ilgili Cumartesi günü vali, milletvekilleri, ETSO başkanı, Belediye başkanı ve Kayyım başkanının bir arada olacağı heyet; bir basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirecek.