Faaliyetlerini Ankara’da sürdüren ve uluslararası çalışmalarıyla Elazığ’ın tanıtımına katkı sunan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Orcik Şenliği düzenledi.

Çayda Çıra Parkı’nda düzenlenen orcik şenliğinde başkentteki Elazığlılar özlem giderdi, Ankaralılar ise şehrin yöresel ürünlerini tanımış oldu.

ÇAĞLAR: ELAZIĞ’IN LEZZETLERİNİ SİZİNLE BURADA TANIŞTIRACAĞIZ

Törende konuşan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Elazığ’ımızın doğal ürünlerini, özellikle marka ve patent kurumu tarafından Elazığ adına tescil edilmiş olan orciğimize Elazığ’la ünlenen Öküz Gözü üzüm ve yine Elazığ’ın önemli bir lezzeti olan peynirli ekmeği sizinle burada tanıştıracağız. Bu tadı, bu hasreti 2 gün boyunca gidermek için vesile yaratmış olacağız. Bu nedenle hepinize teşekkürlerimi sunarken 2 gün boyunca hoş vakit geçirmenizi ve hoşnut olmanızı diliyorum. Hepinize Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TAŞDELEN: GELDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vakıf ile birlikte Ankara’da çok önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de “Bir Elazığlı olarak Elazığ kültürünü Ankara’da ve Çankaya’da yaşatmanın mutluluğunu bizde yaşıyoruz. Öncelikle bu güzel etkinlikler için bende vakfımıza, başkanıma ve bütün yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Elazığ’ın orciğini artık Ankara’nın her yerinde, Çankaya’nın her yerinde zaten bir marka ama bunun gibi etkinliklerle iyice hem orciğimizi, hem öküzümüzü hem Elazığ ürünlerimizi, peynirli ekmeğimizi herkes artık yanıyor. Burada 2 gün boyunca bunları paylaşacağız. Misafirlerimizi ağırlayacağız. Ankara’nın en güzel noktasında Çaydaçıra Parkı’nda bunu yapıyoruz. Anıtımızda yine Ankara’nın en yüksek Türk Bayrağı Çaydaçır Parkı’nda. Bu mutlulukları hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile buradan Elazığ’a da, Elazığlı hemşehrilerime de selamlarımı yolluyorum. Ankara’dan Elazığ’a selamlarımızı iletiyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurulan stantlarda orcik, peynirli ekmek, tırnaklı ekmek, beyaz biber ve ökü gözü üzümünün satışları başladı.

GÜL: ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şenlikte yer alan Milliyetçi Hareket Partisi Eski Milletvekili Mustafa Gül, “Her şeyin klarnetten çıkan nağmelerle duyduğumuz zaman nasıl gönlümüz huşuyla doluyorsa Elazığlıları ve Elazığ ürünlerini burada görerek, tadarak yaşamakta gönlümüzü gani gani doyuruyor. Ben her geldiğimde Kanal Fırat Kanal E ve diğer televizyonlarda Elazığ halkıyla bütünleşiyorum, beraber oluyorum, özlemimi gideriyorum. Bu tür etkinliklerde yıllardır görmediğimiz sevgili arkadaşlarımızı, dostlarımızı, sınıf arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. Tabi bu da insana çok güzel mutluluk veriyor. 15 gün önce Elazığ’daydım. 15 gün kaldım. Kanal Fırat Televizyonu’nda da program yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar Elazığ’a geleceğim. O zaman yine görüşeceğiz. Ama öncelikle Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’na ve orada görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum gerçekten güzel organizasyonlar. Çankaya belediye Başkanı Sayın Alper Taşdelen’in de bu işe gönül ermiş olması organizasyonunun daha güçlü ve daha kaliteli olmasını sağlıyor” dedi.

ABA: ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİZİ GÖRÜYORUZ BURADA

Elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi'nin eski editörü TBMM Tv Personeli Elif Tuğçe Aba, “Böyle etkinliklerin olması çok güzel fakat şu an çok stant yok. Çok bir etkinlik göremedim. Harput müziği ile getirdikleri üzümlerle Elazığ’a özgü yöresel yemekler var fakat bunlar eksik. Biraz alan boş ben bunu buradan bildirmek istiyorum. Katılımda fazla. Elazığlı hemşehrilerimizi görüyoruz burada, böyle şeyler bizi mutlu ediyor. Stantlar arttırılırsa, daha da renkli görüntülere sahne olursa gelenlerin sayısı da ha da fazla olur. Gelen Elazığlılardan birkaçından duydum. Stant yok, neredeler, malzemeler nerede, hani orcik batırmayacaklar mı? Böyle şeyler duyduk. Yine de biz buradayız, mutluyuz, hep bir aradayız. Elazığ’da ki akrabalarım, hepinizi çok seviyorum. Bütün herkese selam gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL