Ankara’da Peynirli Ekmek Rüzgarı Esecek

Başkent’te Elazığ rüzgarı esecek. Ankara Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Mehmet Ergün, Pazar günü düzenlenecek olan programa gurbetteki tüm Elazığlıları davet etti.

Ankara’da Peynirli Ekmek Rüzgarı Esecek

Ankara Elazığ Kültür Derneği tarafından Ankara’da Pazar günü Kahramankazan’da peynirli ekmek etkinliği düzenleyecek.

ERGÜN: PROGRAMIMIZA TÜM ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Saat 11’de başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek olan etkinlik ile ilgili bilgiler aktaran Dernek Başkanı Mehmet Ergün, “12 Eylül 2021 tarihinde Kahramankazan’da Allah nasip ederse peynirli ekmek günümüzü yapacağız. Peynirli ekmek pikniğimizi niye Eylül’de bu ayda yapıyoruz? Haziran ayında pandemiden dolayı yapamadık. Bu konuda biraz sıkıntılarımız oldu. Diğer sıkıntılarımız hem pandemi var hem bizim yüzümüzden oradaki insanlar sıkıntı yaşamasın diye. Peynirli ekmek pikniğimizi büyük Elazığ grubuyla, Elazığ insanlarıyla, dostlarımızla, sanatçılarımızla, milli folklörcülerimizle, klarnetimizle, davulumuzla gelin orada Elazığ’ı yaşayalım. Gerçi biz derneğimizde bu tür etkinlikleri az kişi de olsa dernek genel merkezimiz Maltepe’de orada yapıyoruz. Programımıza tüm Elazığlı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Tabi ki burada Kanal 23 ve Kanal Fırat onlara da özellikle teşekkür ediyorum. Bize bu konuda yarın ki aktivitemizin programında sponsorumuz da Prof. Dr. Yasemin Açık. Yasemin Hocama da Kanal Fırat ve Kanal 23 adına şahsımızla ilgili ve kendi yönetimimle ilgili teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERGÜN: PEYNİRLİ EKMEĞİ YAPAN USTALARIMIZ ELAZIĞ’DAN GELECEK

Başkan Ergün, “Kahramankazan’da çok büyük bir piknik alanı var. Biz her yıl orada yapıyoruz. Artık geleneksel hale getirdik. Onun için tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. 11.00’da açacağız akşam saat 17.30-18.00’a kadar bu hizmeti yapacağız. Orada çeşitli etkinliklerimiz, sanatçılarımız yer alacak. Ankaralılar’ın buna susamışlar. Pernirli ekmek Elazığ’dan geliyor. Burada yöresel ürünler satan birkaç Elazığlı firmalarımız var. Bir de bu bizim peynirli ekmeği yapan ustalarımız Elazığ’dan gelecek. 3-4 tane Elazığ’dan gelen bu işi yapacak insanlar geliyor. Tabi ki burada da yapan fırınlar var. Farklı lokantalarda yapılıyor. İnşallah onların sayesinde ve onların ellerinin peynirli ekmeğe yapmış olduğu sevgiyle çok güzel bir hizmet sunacağına inanıyoruz. İnsanlar da buna susamış bekliyorlar. Çünkü orada insanlar bir araya geliyor. 2 senede bir, 3 senede bir, bir araya gelen insanlar var. Orada samimi bir ortam oluyor. Orada herkes mangalını getiriyor, pikniğini yapıyor orada içli köftesini, çiğköftesini klarnetle aynı eski köy düğünleri gibi. Söğüt ağaçlarının, kavak ağaçlarının, dut ağaçlarının dibinde yapılan klarnetli etkinliği yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kofvid
Kofvid - 3 yıl Önce

Başkan sırası mi Gakgo,salgın almış başını gidiyor,sen keyif peşindesin.Bu sen de yapma olmimi?Bak Elazığ'da hergün binlerce kişi bir alana toplayıp şarkı türkü çığırıyorlar,nedir bu umursamazlık!

Mehmet Erken
Mehmet Erken - 3 yıl Önce

Değerli kardeşim,çok sevindim,hayırlara vesile olsun,Allah utandırmasın,bol kazaclarınız olsun,selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137