Ankara’daki Elazığlılar’dan Selam Var

Ankara’da bulunan çayda çıra parkında 2 gün süren orcik şenliğine katılan gurbetteki Elazığlılar, memleketlerine duydukları hasreti bir nebzede olsa giderdiler. Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “benim tek hayalim, Harput’un UNESCO’nun kalıcı listesinde olması” dedi.

Ankara’daki Elazığlılar’dan Selam Var

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği ve Ankara’da bulunan Elazığ derneklerinin katkılarıyla Ankara Çayda Çıra Parkı’nda düzenlenen Orcik şenliği sona erdi.

Ankara’da Çayda Çıra Parkında düzenlenen şenliğe katılan gurbetteki Elazığlılar, bir nebzede olsa memleket hasretlerini giderdiler.

Elazığ’ın musikisi, folklörü ile memleket havasını soluyan Ankara’daki Elazığlılar, yöresel ürünleri ve tatlarıyla da özlem giderdiler.

 2 gün süren şenlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, önümüzdeki yıl, Çankaya Belediyesi’nin destekleri ile daha kapsamlı düzenleyeceklerini belirtti.

“BURASI BİZİM PARKIMIZ BİZİM MEKANIMIZ”

Çağlar, şenliğe katılanlara da teşekkür ederek, “Dün sayın belediye başkanı Alper Taşdelen bunu gelecek sene belediyenin desteği ile daha kapsamlı yapalım önerisinde bulundu. Şimdi bu eğer gerçekleşirse, bir Çankaya Belediyesi’nin desteğini gelecek sene hissedersek daha profesyonel, daha çok katılımlı olması mümkün. Bu ilkti. Mesela diyorlar ki niye burada yapıyorsunuz? Burada yapmamızın bir nedeni var. Burası bizim parkımız. Bizim mekânımız. Burası çaydaçıra parkı. 2 senedir açtığımız bir park. Ben istedim ki 2 senedir bu parkta bir ses duyulsun, aktivite gerçekleştirelim ve bunu bu sene gerçekleştirebildik”diye kaydetti.

“BİZ 30 YILDIR KESİNTİSİZ BURS VERİYORUZ”

Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Vakfın amaçlarına değinen Bizim vakfımızın asıl amacı öğrencilere burs vermek. Mesela bu sene Elazığ’dan Ankara’ya gelen öğrenciler bize müracaat ediyorlar burs talep ediyorlar. Biz 30 yıldır kesintisiz burs veriyoruz. Bugüne kadar 4 bin 600 - 4 bin 700 kişiye karşılıksız burs verdik. Bu çok kolay bir olay değil. Bunlar hep para. Şimdi dolayısıyla buraya aktaracağımız çok fazla fon kalmıyor. Ancak yanınızda bir partnerler, Çankaya Belediyesi gibi Elazığ Belediyesi gibi partnerler oluşturabildiğimiz zaman aktivitelerimiz daha güçlü, daha çok ses getirebilen etkinlikler oluyor” dedi.

“BENİM TEK HAYALİM, HARPUT’UN UNESCO’NUN KALICI LİSTESİNDE OLMASI”

11-14 Ekim tarihlerinde Elazığ Belediyesi ile birlikte düzenlenecek programla Ankara’da yazılı ve görsel medya mensuplarını Elazığ’a getireceklerini ifade eden Mehmet Çağlar, “Yaklaşık 40–45 kişilik bir medya ordusunu, basın ordusunu Elazığ’a davet ettik getireceğiz. Hem televizyonlar hem de yazılı basının mensuplarını. Elazığ’ı tanıtacağız. Harput’u tanıtacağız ve UNESCO sürecinde bize medyanın desteğini talep edeceğiz. Buna ihtiyacımız var. Çünkü UNESCO olayı uzun soluklu, çok meşakkatli, çok emek verilmesi gereken bir yol. Benim tek hayalim, Harput’un UNESCO’nun kalıcı listesinde olması. Harput dünya turizmine açılmalı. Her seferinde söylüyorum. Elazığ’ı uçuracak tek bir faktör var, Harput. Harput’u burada ki Altındağ Belediyesi’nin yaptığı Hamamönü, Amasya projelerinde olduğu gibi dünya ve Türkiye turizmine açılırsa inanıyorum ki Elazığ uçacaktır” açıklamalarında bulundu.

Kanal Fırat ekranlarından da canlı yayınlanan şenliğe katılan gurbetteki Elazığlılar, memleketlerine hem selam gönderdiler hem de böyle etkinliklerin daha kapsamlı biçimde devam etmesini istediler.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137