Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu, Elazığ'da iki gündür çalışma yürütüyor.

İlk gün hem ilgili kurumlardan bilgi alan hem de depremzede ailelerle görüşen komisyon üyeleri, Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Tolga Ağar, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cuma günüde Sürsürü ve Abdullahpaşa mahallelerine geçerek yapımı tamamlanan ve devam eden konutları yerinde görüp ilgililerden bilgi aldı.

Sürsürü ve Abdullahpaşa Mahallelerini gezen heyet, yüklenici firmalardan bilgi aldı.

Abdullahpaşa Mahallesi gezisi sırasında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile komisyon üyesi milletvekilleri arasında atışma yaşandı.

Daha sonra Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ne geçen heyet, alan içerisinde incelemelerde bulundu.

UNCUOĞLU: "VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYET YAŞADIĞINI GÖRMÜŞ OLDUK"

Gün boyunca çeşitli ziyaretler kapsamında çalışmalarını yürüttüklerini belirten Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Elazığ’da çok güzel konutların inşa edildiğini söyleyerek, “Temel ve zemin iyileştirmeleri ile çok güzel konutların yapıldığını vatandaşımızın da bu konuda gerçekten memnuniyet yaşadığını da görmüş olduk. Ticari alanlarda planlanmış, bu noktada çocuk oyun alan grupları ile hem de peyzajı ile örnek bir şehirciliği ortaya koymuş hem de depremden etkilenen, hak sahibi olan tüm vatandaşlarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacağı çok ticari manada da değerlenmiş ticari alanları ziyaret ettik” dedi.

UNCUOĞLU: "ÖNEMLİ VERİLERİ BİZDE EDİNDİK"

Uncuoğlu, orta hasar ve DASK’la ilgili eksiklikleri tespit ettiklerini söyleyerek, “Bu çalışma ziyareti bizim içinde çok faydalı oldu. Gerek orta hasarlı konutlar ile ilgili gerekse DASK doğal afet sigortaları kurumunun buradaki hasar tespitleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığının yaptığı hasar tespitlerinin bazı çelişen durumları ile ilgili önemli verileri bizde edindik. Bunları da inşallah komisyon raporumuzda öneriler raporumuzda çeşitli öneriler sunup yazacağız” diye konuştu.

Heyet temaslarını, AK Parti İl Teşkilatı ziyareti, Bızmışen Mahallesi TOKİ Konutları ve AFAD deposu gezisi ile noktaladı.

VİDEO: