Elazığ’da karkas et fiyatı depremin hemen ardından 20 lira arttı.

Depremden önce 13 – 140 lira arasında satılan karkas et, deprem sonrası 155 – 160 liraya satılmaya başlandı.

Bu duruma sadece vatandaşlar değil, kasaplarda tepki göstermeye başladı.

Kasaplar ise tepkilerini şu şekilde ifade etti;

AKDENİZ: “KENDİ KAFALARINA GÖRE FİYAT BELİRLEYİP SABAH FİYATI UYGULUYORLAR”

Başkan Şerifoğulları Elazığspor’un Antrenmanına Çıktı Başkan Şerifoğulları Elazığspor’un Antrenmanına Çıktı

Fatih Akdeniz, “Kasap arkadaşlarımızla beraber sayın valimizden bir ricamız var. Elazığ’daki et fiyatlarının bir günde artmasının sebebini öğrenmek istiyoruz. Depremden bir gün önce hayvanın kilosunu 140 TL’den alıyorduk. Depremin sabahı etin fiyatına 20 TL zam yapıldı. Bu zammı yapan birliklerde Kırmızı Et Birliği, Besiciler Birliği ve Ticaret Borsası’dır. Bu konuda sayın valimizden bir yardım bekliyoruz. Bize yardım etmeyecekse CİMER’e yazacağız. Kendi kafalarına göre fiyat belirleyip sabah fiyatı uyguluyorlar.” dedi.

ÇAKMAK: “HİÇBİR VİCDANA SIĞAN BİR DURUM DEĞİL”

Adem Çakmak, “Deprem sabahı birden bire etin kilosuna zam yapmak hiçbir vicdana sığan bir durum değil. Zararına satış yaptık ama bu nereye kadar? İki gün üç gün kendi cebimizden verdik ama böylede olmuyor sonrasında bizde zammı uygulamaya başladık. Ve maalesef ki burada kötü olan kasapların besicilerin umurunda değil. Onları kimse tanımıyor. Kötü olan biz oluyoruz. Halk bizden biliyor ama bize sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Biz satış olarak 195 TL’den satıyorduk. Deprem sabahı 215 TL oldu. Biz 3 gün zam yapmadık. Kendi arkadaşlarımız ile karar almıştık. 2 gün 3 gün kendi cebimizden verelim dedik. Uygulamadık ama etin kilosu 220 TL bandına kadar çıktı. Bizde mecburen uygulamak zorunda kaldık.” diye kaydetti.

ÇAKMAK: “İŞ ARTIK ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

Tahir Çakmak, “Pandemiden sonra fiyatlar bayağı zamlanmıştı. Bizde üretici zarar etmesinde diye 1 yıldır sabrettik. Ama son hafta depremden 1 gün önce fiyata anlaştığım kişiler deprem sabahı 20 TL zamla bana fiyat verdiler. İş artık çığırından çıktı. Tarım İl Müdürlüğü’nde görüştüğümüz arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre Elazığ’da hayvan sıkıntısı da yok. Ahırlarımızda dolu.” ifadelerini kullandı.

POLAT: “BUNLAR BU ÜLKEYE GIDA TERÖRİSTLİĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR”

Haluk Polat, “Bunlar her kaos anında ülkenin gıda teröristleridir. Bunlar bu ülkeye gıda teröristliğinden başka bir şey yapmıyor. Rant peşinde olan, ceplerini doldurmaya çalışan, hep bana hep bana diyen insanlar. Yanı başımızda Malatya’da deprem oldu. İnsanlarımız yardım götürmeye çalışıyor. Ama yardımı bile fırsata çevirip böyle yapıyorlar. İnsanlara yardım yapacağız yapamıyoruz. Maliyeti söylerken utanıyoruz. Bunun çaresinin bulunması lazım.” açıklamalarını kaydetti.

VİDEO: