Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri yapmış olduğu başarılı kontroller neticesinde çeşitli suçlardan kayıtları bulunan 99 şahsı yakaladı.

Ekipleri çok sayıda suç aleti ve çalıntı ürünü de ele geçirdi.

SAHTE ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince, normalde piyasa değeri 6.000 $ olduğunu, fakat tanesini 1.000 $’dan satacaklarına ikna ettikleri bir vatandaşa sahte altın saat satmak suretiyle 25.000 ₺ parasını dolandırdıkları belirlenen; 52 suç kaydı bulunan H. A., 12 suç kaydı bulunan K. Y 21 suç kaydı bulunan A. D., isimli şüpheliler, yakalanarak gözaltına alınmış ve yapılan üst aramalarında 22 bin 540 ₺ ile 130 $ para da ele geçirilmiştir. Çankırı, Sivas ve Şanlıurfa illerinde de benzer olaylara karıştıkları belirlenen şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

“17 ŞAHIS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ”

Ayrıca, önleyici tedbirler doğrultusunda, ilimiz genelinde son bir hafta içerisinde Asayiş ve Yunus ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen asayiş ve şok uygulamaları neticesinde; Aranan ve meydana gelen asayiş olaylarının şüphelisi olduğu tespit edilen toplam 96 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 17’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, kayıp olarak aranan 10 şahıs da bulunarak yakınlarına teslim edilmiştir. Denetimler esnasında ise; 4 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 38 adet fişek, Çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ele geçirilmiştir. Ayrıca, çalıntı olduğu tespiti ile ele geçirilen; 1 adet motosiklet, 2 adet televizyon, 1 adet altın künye de belirlenen sahiplerine teslim edilmiştir” denildi.