Asgari ücret zammı konusunda araştırmalar sıklaştı.

Temmuz ayı içerisinde emekli ve memur enflasyon farkı oranında maaşlarına zam alacak. 5 aylık enflasyon farkı şimdiden 35,46 olurken Haziran ayı enflasyon verilerinin eklenmesi ile bu rakamın 39 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Öte yandan 2022 yılı başında tarihi bir zam alan asgari ücretli Temmuz ayı içerisinde artan enflasyon nedeniyle maaşlarına ikinci bir zam beklentisi içerisine girdi.

Gerçekleştirilen son Kabine Toplantısının hemen ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadelerin ardından asgari ücrete ek bir zam geleceği beklentisi de arttı.

2022 ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELECEK Mİ?

Asgari Ücrete ek bir zam konusunda henüz kesinleşmiş bir açıklama olmasa da AK Parti cephesinden yapılan açıklamalar yüz binlerce asgari ücretli çalışanın beklentisinin artmasına yol açtı.

Sendikaların asgari ücretin artmasına yönelik beklenti içerisinde oldukları beklenirken yapılacak bir düzenleme ile ilave ek zammın olabileceği yılda bir kez zammın yapılmasına ilişkin kanunun önünde bir engel olmadığını ifade ettiler. Asgari Ücret zammı konusunda ilerleyen günlerde yapılacak olan daha net açıklamaların ardından ek zam konusu netlik kazanacak.