Elazığ Ashab-ı Suffa Kur’an-ı Kerim Kursu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

HAKSEVEN: BURADA YAPILACAK BİR HAYIR İŞİDİR

Maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Elazığ Ashabı-ı Suffa Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Hakseven, “Kur’an Kursunu yaptırmamız için yardım eden Sayın Belediye Başkanımız Hatif Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Baştan beri hiçbir yardımını esirgemedi. Har halinde her aşamada bize yardım etti. Ve burada demir dökmemiz için emire çok ihtiyacımız vardı. Sayın Opet Petrol’un sahibi Yensur Keleş Bey’e çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Burada yapılacak bir hayır işidir. Hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇADIRCI: BELDEMİZDE 11 TANE CAMİMİZ İBADETE AÇIK

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Beldemizde 11 tane camimiz ibadete açık olup özellikle yaz Kur’an kurslarında belde çocuklarımızın dinini, Rabbini ve Peygamberini tanıma noktasında eğitimlerini devam ettirmektedir. Başta cami görevlerimize, hocalarımıza, müezzin ve kayyımlarımıza çok teşekkür ederiz. Temelini atacağımız Kur’an kursumuz inşallah belde çocuklarımıza dini mümin olan İslam’ı ulaştırmada ve öğreteceği gibi yaşantılarında bir çığır açmadan vesile olacaktır. Bu vesile ile siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

AYDIN: BU KUR’AN KURSUMUZU EN KISA ZAMANDA TAMAMLAYACAĞIZ

İl Müftüsü Selami Aydın, “En kısa zamanda Kur’an kursumuz tamamlanacak. Siz bile bunun bu kısa zamanda nasıl tamamlandığına inanmakta zorlanacaksınız. İnşallah Allah nasip ederse bu Kur’an kursumuzu en kısa zamanda tamamlayacağız ve burada 380 konut var. Buradaki yavrularımız buradan faydalanacaklar Allah nasip ederse” dedi.

Konuşmaların ardından temel dualarla atıldı.