Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun 2021yılı Dönem Sözcülüğüne seçilen Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ergün Aslan, medya grubumuzu ziyaret etti.

ASLAN: ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ

Ziyaretinde açıklama yapan Arslan, “Biz çalışma grubuna seçilirken de bu seçime girerken de başkanlarımıza şunu söyledik; ilin gerçekten sıkıntılı bir dönemi. İlin sorunlu bir dönemi. Mücadele etmemiz gereken sorunlarımız var ve bunlarla ilgili sivil toplum örgütlerinin inisiyatif alması gerekiyor. Sivil toplum örgütlerinin bu sistemde belli bir süreçte mücadele etmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapmak üzere aslında bu göreve talip olduk. Allah razı olsun başkanlarımız da oy verdiler, seçildik. İlin en büyük sorunu olarak ben şunu söylemek istiyorum; ilimizin en büyük sorunu ekonomi. Ben bunun üzerinden bu süreci yürütmek istiyorum ki başkanlarımız da aynı görüşteler. Bizim ilimizde zaten sıkıntılı bir sürecimiz vardı. Balıksırtı giden bir şehirdik. Ekonomik olarak da, sosyal olarak da. Depremle beraber kötü tarafa düştük. Tam dip demeyeyim Allah muhafaza ama sorunlu bir dönemdeyiz. Biz pandemi ile beraber bu sorunların da birazcık üzerini örttük. Ama bundan sonraki süreçte biz il olarak sıkıntılarımızla, il olarak sorunlarımızla özellikle ekonomik sorunlarımızla yüzleşmeliyiz. Bunların çözümü noktasında ki ben proje uzmanıyım. Projecilik noktasında ne yapabiliriz bu süreçte çalışmalar yürüteceğiz ve ilimiz için Allah’ın izniyle hayırlı işler yapmak için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

ASLAN: ELAZIĞ’IN SORUNLARI ÖTELENDİ

STK Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Aslan, “Zaten ilin kendi sorunları vardı. Bunlarla mücadele yoluna gidiyordu il. Deprem oldu, bu sorunlara farklı sorunlar eklendi. Pandemi oldu ve ötelendi. Bu süreci iyi okumalıyız. Yani depremle gelen sorunlar, depremden önceki sorunlarımız, pandemi ile ilgili çok daha fazla körüklenen sorunlar. Bunu üç koşulda ele alıp bunların da çözüm yollarını o şekilde yapmamız lazım. Bu süreçlerle ilgili geçmiş yıllarda da böyle çalışmalarım var, karaladığım kağıtlarım var, notlarım var. Elazığlılar’ın tabiriyle kucağımızdaki taşları dökeceğiz. Memleket için hizmete uğraşacağız” şeklinde konuştu.