Asrın İşadamları Derneği Elazığ Şubesi’nin gerçekleştirdiği istişare toplantısının konukları AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve İŞ Kur İl Müdürü Abdullah Balcı odu.

YILMAZ: EKONOMİ VE SANAYİ İLE ALAKALI İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ

ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Abdulkerim Yılmaz, “Haftalık periyotlarda yapmış olduğumuz istişare toplantısına bugün de sayın çok değerli çok kıymetli vekilimiz Zülfü Demirbağ ve İŞ KUR Müdürü Abdullah Balcı Bey’i davet ettik. Kendileri de bu davetimize icabet buyurdular. Katıldıkları için kendilerine teşekkür ederiz. Burada tüm ASRİAD ailesine hoş geldiniz diyorum. Herkesi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Burada inşallah şehrimizdeki ekonomi ve sanayi ile alakalı istişarelerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

BALCI: TOPLANTIMIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı da, “İş verenlerimizle burada istişare etmekten, kurumunuzun destek, hibe ve projelerini anlatma imkanı verdiği için sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: HEP BERABER BAZI ADIMLAR ATMAMIZ LAZIM

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “İlimizde bu teşviklerle birlikte tekstil alanında güzel yatırımlar yapıldı. Çok güzel hizmetler yapılıyor. Binlerce insan çalışıyor ve bunu da daha da genişletmeyi düşünüyorlar. Ki bazı firmalar imalatından iplik halinden dokumasından, boyamasından kumaş haline getirip işlemesine varıncaya kadar bütün işlemlerin yapılacağı bir fabrika düşünceleri var. Onun adımlarını attılar, atıyorlar. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah burada kalifiye elemanlar yetiştirmek suretiyle tekstil alanında ilimize gelecek yatırımcılara da büyük bir yol açmış olacaklar. Çünkü gittiğimiz yerlerde onu gördük. Yetişkin eleman olmayınca geliyor bir müddet çalışıyor. Şimdi İŞ KUR’dan bir altı ay çalıştıktan sonra bir bakıyorsunuz ayrılmış. Halbuki işi tam manasıyla öğrendikten sonra orada devam eder, o devam ettiği sürece de asgari ücret değil ama daha dolgun, daha tatmin edici ücret alırlar. Ama eleman yetiştirmek zorundayız. Aradığı kalifiye elemanları bulmakta zorluk çekiyorlar. Bu konuda da inşallah istişare ederiz, konuşuruz. Hep beraber bazı adımlar atmamız lazım” dedi.