Ata’nın Elazığ’a Geldiği Görüntüler, Renklendirilerek Yayınlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Kasım 1937 yılında yaptığı Elazığ ziyaretinin görüntüleri, renklendirilerek sosyal medyada yayınlandı. Ata’nın Elazığ ziyaretindeki o görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Ata’nın Elazığ’a Geldiği Görüntüler, Renklendirilerek Yayınlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 yıl önde Elazığ’a yaptığı ziyaretin görüntüleri renklendirilerek, sosyal medyadan paylaşıldı.

Görüntülerde, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında Şükrü Kaya, Celal Bayar, Sabiha Gökçen, Kılıç Ali ve Fazıl Ahmet Aytaç’ta yer alırken, kendisini Türk bayraklarıyla karşılamaya gelen kız ve erkek öğrencilere selam verdiği gözleniyor.

Paylaşılan görüntülerde, dönemin Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Alpdoğan’ın Ulu Önder’i askeri selamla karşılaması da yer alıyor.

1937 yılı başlarında amansız hastalığı baş göstermesine rağmen yurt gezilerini bırakmayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 17 Kasım 1937’de beyaz trenle Elazığ’a geldi.

Atatürk’e Elazığ ziyaretinde Şükrü Kaya,Celal Bayar,Sabiha Gökçen, Kılıç Ali ve Fazıl Ahmet Aytaç eşlik ederken, Ulu Önder; Elazığ Valisi Şefik Bicioğlu, Belediye Başkanı Hürrem Müftüoğlu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abdullah Alpdoğan tarafından karşılandı.

Genci yaşlısı kadını çocuğu tüm Elazığ halkı; “Yaşa! Var ol!” sesleriyle ilk defa aziz şehre ayak basan Atatürk’ü emsalsiz bir tezahüratla karşılamış ve top ateşiyle selamlamıştır...

Atatürk’ün şerefine Elazığ Halkevi’nde yapılacak olan kültürel program için hazırlıklar büyük bir heyecan ve şevkle yapılmıştır.

Atatürk saat 19’da Elazığ Halkevi’ne teşrif etmiştir...

Modern müzikler eşliğinde yapılan danslardan sonra Atatürk, son olarak salonda bulunan generallerden Harp Okulu Marşını okumalarını istemiştir.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137