Cumhuriyet Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı ve İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Başlayan yürüyüş Elazığ Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılarak son buldu.

KAPLAN: HİÇBİR EMPERYALİST ÜLKE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİR KARIŞ TOPRAĞINA EL UZATAMAYACAK

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “Bugün Cumhuriyet Haşk Partisi ve İYİ Parti’nin ortak girişimi ile ilimizde, Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi ilimizde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anka Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak amacıyla bugün il binamızdan yeni Valilik Binamızda Atatürk Anıtına çelenk koyarak bir yürüyüş başlattık. Bu yürüyüşün ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. 19 Mayıs’ın da anlamına göre bundan sonraki süreçte de kutlanmasını istiyoruz. Ama görüyoruz ki burada özellikle devlet yetkililerini uyarıyoruz. Eski 19 Mayıs’lar kalmadı. Adeta dernek düzeyinde şube müdürlükleri düzeyinde 19 Mayıs bayramı kutlandı. Bu konuda da ilgilileri uyarıyoruz. Bağımsızlık meşalesi 100 yaşında. Emperyalizme karşı mücadele eden ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı o meşale 100 yaşına girdi. Bu ateş gün geçtikte Türk Ulusunun bağrında büyüye büyüye bugün ulusumuzun bağımsızlığı ve demokrasisini kurtarmak amacıyla bugün sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve kamunun ilgili birimleri çaba gösteriyorlar. Şuna emin olun ki Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler var olduğu müddetçe Türk Ulusu bağımsızlık karakteri içerisinde yaşadığı müddetçe herkes emin olsun, hiçbir emperyalist ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin bir karış toprağına el uzatamayacak” ifadelerini kullandı.

OR: BİZLERDE SİZLERİ DESTEKLEYECEĞİZ

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or da, “19 Mayıs Gençliğin bayramıdır. Bunu niçin burada toplanmış bulunmaktayız. Bizler bu emaneti sizlere, siz gençlere 100 sene önce meşaleye alan, bugünde sizlere devreden Ulu Önder Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağımız bayramınız kutlu olsun. Bu değerlere sahip çıkacağımızdan da eminiz. Bizlerde sizleri destekleyeceğiz. Bayramınızı tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu.

ATAN: ATATÜRK GENÇLİĞE GÜVENMİİŞTİR

CHP Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Onur Atan, “Bugün burada bu yürüyüşümüze katılan vatandaşlarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Ülkede umutların tükenmeye başladığı anda Türk Millet için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek bir asır önce bağımsızlığına başlayan ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk umudun gençlerde olduğunu görmüş ve gençliğe güvenmiştir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL