24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi ağır hasar almıştı.

Okul Eski Müdürü Selahattin Sayın, Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahim Akbaba ve Okul Aile Birliği Üyeleriyle birlikte okul önünde topladılar.

Yaptırdıkları incelemede okulun ilk başlarda hasarsız sonradan hasarlı çıktığını söyleyen okulun eski müdürü Selahattin Sayın, okulun yerinde yapılmasını talep ettiler.

SAYIN: YENİDEN YERİNDE YAPILMASINDA FAYDA VAR

Eski Müdürü Selahattin Sayın, “ 2019-2021 yılları arasında Atatürk Lisesinde görev yaptım deprem döneminde de buradaydım. Depremin arifesinde Milli Eğitim mühendislerini çağırdık kontrol ettiler. Kolonlarda ve kirişlerde hasar olmadığı söylenildi. Onunla yetinmeyip Çevre VE Şehircilik Müdürlüğümüzün elamanlarını çağırdık. Aynı ifadeyi onlarda söylediler.  Deprem sebebi ile Elazığ’a gelen İstanbul Teknik Üniversitesi ekiplerinden de rica ettik gelip baktılar herhangi bir sorunun olmadığını söylediler. Eski bir bina yeniden yerinde yapılmasında fayda var. Fırat Üniversitesi’nin Malatya ve Baskil ilçesi yol ayrımında binlerce dönüm arazisi var. Aslında üniversitenin oraya taşınması çok daha güzel olacaktır” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahim Akbaba ise biran önce okullarının yerinde yapılmasını istedi.

AKBABA: ÖĞRENCİLER İKİLİ EĞİTİM ALMASIN

Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahim Akbaba, “Öğrenciler eğitimine devam edebiliyorlarsa etsinler bence. Bizim düşüncemiz öğrenciler ikili eğitim almasın” dedi.