Avcıl: 2022 Yılında Konut Fiyatlarında Yüksek Artışlar Yaşanabilir

Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Avcıl konut fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “malzemede KDV indirimi yapılmalı” dedi.

Avcıl: 2022 Yılında Konut Fiyatlarında Yüksek Artışlar Yaşanabilir

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve malzemelerde KDV oranının düşmeyişi inşaat sektöründe durmaya neden oldu.

Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Avcıl konut fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ACVIL: MALZEMEDE KDV İNDİRİMİ YAPILMALI

 İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl ‘’Gerek kurdaki dalgalanma, gerek malzemelerde yaşanan artışın sektöre büyük bir yara açabileceğini, sektörde konut fiyatlarının da düşmeyip tam tersine yükseleceğini belirtti.

ACVIL: SIKINTI 2022 DE DAHA BÜYÜK OLABİLİR

Son 6 ayda malzeme fiyatlarında yüzde 150 son 1.5 yılda ise yüzde 250 oranında artış yaşadığını ifade eden Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği  (ELMÜTDER) Başkanı Av. Osman Avcıl, “artışın sektörde büyük zorluklar yaşattığını bu şekil giderse 2022 de bir çok müteahhit in işi bırakacağını” söyledi.

ACVIL: KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ SON 2 YILIN EN BÜYÜK ARTIŞI OLABİLİR

Ayrıca malzemelerde kdv indirimine gidilmediği takdirde konut fiyatlarının yeni yılda %100 lere kadar artabileceğinin altını çizen Başkan Avcıl, “Umarım bu olumsuz gidişatın önüne geçilir aksi halde yeni yılda konut fiyatlarındaki artış son 2 yılın en büyük artışı olabilir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakgo
Gakgo - 2 yıl Önce

he ya şimdiye kadar çok ucuz veriyordunuz da 2022 yılında artacakmış. Allahın zalimleri

Hazırlık yapmış
Hazırlık yapmış - 2 yıl Önce

Az yediniz doymadınız fiyat artıracaklar şimdiden yer yapıyorlar.

23
23 @Hazırlık yapmış - 2 yıl Önce

BİRDE EVİ SATARKEN VERDİKLERİ FİYATA KREDİ ÇIKMAZ DİYORLAR. NEDEN ACABA.

Koray
Koray - 2 yıl Önce

Beter olun inşAllah zengini daha da zengin oluyor her dönemde halktan çıkıyor zarar zaten

Nasrettin Hoca
Nasrettin Hoca - 2 yıl Önce

Bir fıkra anlatayım. öbür dünyada cennet ve cehennem karşılıklı iki tepe üstündeyniş. insanlar uzaktan bağırarak konuşabilirlermiş. bir gün cennettekiler araya köprü yapalım gidip geliriz demişler. herkes kabul etmiş ama cehennemdekiler köprünün yarısını biz yarısını siz yapacaksınız demiş. bunu da kabul etmişler. inşaat başlamış 2 günde cehennemdekiler köprünün yarısını yapmış. aradan haftalar geçmiş cennetten ses yok. cehennemlikler köprünün ucuna gelip seslenmiş: biz yarısını yaptık siz niye yapmıyorsunuz? cennettekiler demiş ki: siz yaptınız yaptınız da bizde köprü yapacak müteahhit yok. hepsi sizde. gerisini de siz yapın demiş.

vicdan-
vicdan- - 2 yıl Önce

ulan hepiniz biliyorsunuz dolar artıyor diye ev fiyatları artıyor ama yemiyor bunu söylemeye buna gücünüz yetiyor sövün.. vurun bakalım gömün kafanızı deve kuşu gibi kuma görünmezsiniz . sizi komikler sizi :) adamların işi de duracak zaten 1.5-2 trilyona kim ev alır ekiden 10 satıyorlardıysa şimdi 2-3 satarlar.. elazığda deprem kaynaklı belki 3-5 daha çok satılır tabi.

Gaggoş
Gaggoş - 2 yıl Önce

Ulan Ülkenin en pahalı evlerini millete satisiz bide artacak deyisiz 150-200 e mal ettiğiz evleri 400'-500 satisiz Allah soracak sizden Tefeciler sizi

...
... - 2 yıl Önce

Yatacak yeri olmayanlar bide haber oluyor.

gagko
gagko @... - 2 yıl Önce

haklısın walla ele ayağa düşmüşler

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Sağlam inşaat kooperatif leri kurulup halkın buradan konut sahibi olmasının maliyet i Müteahit lerin yaptığı konutlardan yüzde 25 ucuz olur


SIRADAKİ HABER

banner137