İlk toplantısını Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştiren Elazığlılar bu kez Bonn’da Avrupa Elazığlılar Dayanışma ve Kalkınma Birliğinin temellerini atmak için bir araya geldi.

Almanya’nın Bonn şehrinde yapılan toplantıya Almanya’nın çeşitli şehirlerinden gelen İşadamları Mirbey Adam, Gürbüz Yıldız, Gazi Şenal, Alaattin Öner, İsmet Kızılgöz, Eyyüp Demirbağ, Ebubekir Duran, Sabri Barış, Aydın Gülaçtı, Ramazan Boztepe, Mehmet Tunç, Mühendis Zafer Estetik ve Basın Danışmanı İlhan Kılıç katıldı.

Toplantılarda katılımın her geçen gün daha da artmasından dolayı dernek kurmaya karar verdiklerini açıklayan İşadamı Mirbey Adam, “Her meslekte her dalda isim yapmış hemşerilerimin olduğunu görmek bizleri çok sevindirdi ve bu birliğin kuruluşunu çoktan hak ettiler” dedi.

“KAFAMIZDA BİRÇOK PROJE VAR”

Ayrıca Adam, kuracakları bu birliğin hiçbir parti veya kuruluşa bağlı olmayacağını sadece Elazığ ve Elazığlı hemşehrilere hizmet edeceğini söyleyerek, “Kafamızda birçok proje var. İlk adapte Elazığ vişne mermerini Tüm Avrupa’da tanıtılması ve kullanılmasını sağlamak olacak. Elazığ’ın bir markası olan Elazığspor’umuzun bir Alman takımıyla dostluk maçı sayesinde Elazığ’ın lobisini gerektiği gibi oluşturmak. Bizim bütün hedefimiz Elazığ olacak. Avrupa’da yaklaşık 35 bin Elazığlı olduğu tahmin ediyoruz’’ diye konuştu.

“Güzel Elazığ’ımızın örf adet ve geleneklerini Almanya'da doğup büyüyen çocuklarımıza da yaşatacağız” diyen Mirbey Adam, çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade etti.

“AVRUPA’DA ELAZIĞ LOBİSİNİN EKSİKLİĞİNİ ÇOK GÖRDÜM”

Almanya’nın Bonn şehrindeki toplantıya katılan İş adamı Aydın Gülaçtı ise, “Avrupa’da Elazığ lobisinin eksikliğini çok gördüm. Elazığ, Avrupa-Almanya değil Türkiye’de de sahipsiz maalesef, Elazığ ürünlerinin ve tanıtılmasında sıkıntı var. Bunun sağlanması başta milletvekilleri olmak üzere tüm Elazığlıların asli görevindendir’’ şeklinde konuştu.

Avrupa Elazığlılar Dayanışma ve Kalkınma Birliği’nin Almanya’nın Köln şehrinde kurulmasına karar verildi.