AYD’den Kamu Denetçiliği Kurumuna TÜRKSAT Başvurusu

Anadolu Yayıncılar Derneği, Ulusal kanallarla yerel kanallar arasında haksız rekabet koşullarının yaşanması nedeni ile Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunarak, TÜRKSAT Uydu kiralarının yüksek olması nedeni ile yerel medyanın yaşadığı sıkıntıları bir dosya halinde sundu.

AYD’den Kamu Denetçiliği Kurumuna TÜRKSAT Başvurusu

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Yavuz BakırZeki Akbıyık ve Çetin Altan ile birlikte Ulusal kanallarla yerel kanallar arasında haksız rekabet koşullarının yaşanması nedeni ile ilgili Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a dosya sundu.

MALKOÇ: UMUT EDİYORUM GÜZEL BİR KARAR ÇIKACAK

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun kamu hizmeti veren kurumlarla insanımız arasında yaşanan sorunları çözmeye çalışan bir kurumdur. Müracaatınızı alıyoruz, değerlendireceğiz. Umut ediyorum güzel bir karar çıkacak” dedi.

BURHAN TALEPLERİ İLETTİ

Başkan Burhan, Türkiye genelinde uydu üzerinden yayın yapan yerel televizyonlar TÜRKSAT tarafından uygulanan uydu kiraları ve haksız rekabet koşulları nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Ulusal kanal, yerel kanal ayrımı yapılmaksızın uydu ücretleri alınırken, reklam pastasına gelindiğinde bu ayrım çok açık bir şekilde dikkat çekmektedir. Şhow TV ile Aksu TV bir midir? Kanal Fırat ile FOX TV bir midir? Çay TV ile Kanal D eşit midir? Kon TV ile de NTV de bir değildir. Diyerek Uydu fiyatlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

BURHAN: ADALETSİZLİĞİN GİDERİLMESİNE YÖNELİK DESTEK BEKLEMEKTEYİZ

Sinan Burhan’ın açıklaması şöyle; “Ulusal kanallarla yerel kanalların ödediği uydu fiyatlarının aynı birim fiyatı üzerinden alınması büyük bir eşitsizlik oluşturmaktadır. Pandemi nedeniyle reklam pastasında yaşanan büyük daralma en fazla yerel kanalları etkilemiştir. RTÜK ile yapılan görüşmelerde yerel televizyon kanallarının reklam paylarının son derece düşük olduğu görülmüştür. RTÜK, TÜRKSAT ulusal ve yerel kanalların geriye dönük 1 yıllık reklam beyanlarını göndermiştir. Bu beyannameler incelendiğinde yerel medyanın ne denli zor günler yaşandığı açıkça görülmektedir. Pandemi sürecinde yerel medyayı en çok etkileyen bir diğer husus ise etkinlik ve faaliyetlerin iptal edilmesi konusudur. Yerel televizyonların gelirlerinin ciddi bölümü etkinlik ve faaliyetlere dayalı gelirlerdir. Bütün bu gelişmeleri dikkate alan derneğimiz reklam gelirlerine göre uydu ücretlerinin yeniden revize edilmesi teklifini Türksata sunmuştur. RTÜK bu öneriyi desteklemektedir. Yerel medya demokrasinin akciğeridir, çok sesliliğin teminatıdır. Dernek olarak kamu Başdenrtçiliğinden bu adaletsizliğin giderilmesine yönelik destek beklemekteyiz. Bu konuda alınacak karar yerel medya için hayati öneme haizdir” şeklinde ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nasrettin
Nasrettin - 2 yıl Önce

Yerel Medyayı Türksat değil kendisi bitiriyor. Eskiden yerel kanallar favori kanallarım arasındaydı şimdi çok gerilerde yerel desen yerel değil ulusal desen hiç değil

SIRADAKİ HABER

banner137