Ayfer Özbey Kadın Kolları Başkanlığına Seçildi

Şavaklılar Derneği kadın yönetimini oluşturdu. Kadın Kolları Başkanlığına Ayfer Özbey getirildi.

Ayfer Özbey Kadın Kolları Başkanlığına Seçildi

Şavaklılar Derneği kadın yönetimini oluşturdu.

Kadın Kolları Başkanlığına Ayfer Özbey getirildi

ÖZBEY: 60 BİN NÜFUSA SAHİP GENİŞ BİR AİLEYİZ

Şavak Der Kadın Kolları Başkanı Ayfer Özbey, “Şavak Der aşiretimizin ilk derneği Naim Doğan başkanımız ve arkadaşları tarafından kurulmuştu. Kurulduğu günden bugüne faaliyetlerine devam etmektedir. Başkanımız platformda kadınlarımızın da yer almasını istediği için bize bu teklifi getirdiğinde aşiretimizin kadınlarını bugüne kadar hiçbir etkinlikte yer almadığını gördük. Oysa ki bizim kadınlarımız her alanda cesur, azimli ve tuttuğunu koparan kadınlardır. Bu nedenle bizlerde Şavak Der Kadın Kolları Başkanlığı’nı kurmuş bulunmaktayız. Biz Şavak aşireti olarak Tunceli, Erzincan, Elazığ bölgesinde 60 bin nüfusa sahip geniş bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: KADIN KOLLARI OLUŞTURMA NOKTASINDA HAKİKATTEN ÇOK KAFA YORDUK

Şavak Der Başkanı Naim Doğan, “Kadın kollarımız derneğimizin büyük bir eksiğiydi. Birçok defa teşebbüse geçtik kadınlarımızı bir araya getirmek, onlarla buluşmak, onların içerisinde aktif kadınlarımızı da bir araya getirip kadın kolları oluşturma noktasında hakikatten çok kafa yorduk ama bugüne nasipmiş. Biz derneğimizi kurarken de zaman içerisinde arkadaşlarımızla da hep şunu söyledik. Dernekçilikte başarılı olmanın iki sırrı vardır; birincisi niyetiniz iyi olacak. İyi niyetli olacaksınız, gizli bir ajandanız olmayacak, farklı bir amacınız, hedefiniz olmayacak. Tamamen iyi duygularla kendi toplumunuza hizmet etme niyetiniz olacak. Allah’a çok şükür biz bu niyetle yola çıktık” şeklinde konuştu.

AYDIN: VATANINA, MİLLETİNE, BAYRAĞINA BAĞLI İNSANLARSINIZ

İl Müftüsü Selami Aydın’da, “Gerçekten Naim Bey başkanımız çok güzel konuştu. Dedi ki ‘bugüne kadar bizim aşiretimizin, derneğimizin, kardeşlerimizin bizlere yere bakacak bir eylemin girmemiş olmaları bizi mutlu etti’ dedi. Gerçekten hakikatten böyle bir topluluksunuz sevilen, kendi dünyasında, kendi işinde, gücünde vatanına, milletine, bayrağına bağlı insanlarsınız. Bende bu vesile ile sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137