İlk kez Kanal Fırat Televizyonu’nda Furkan Dilaver’in gündeme getirdiği ve yardım kampanyası başlattığı ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek sözünü vererek tedavi masraflarını üstlendiği Taha Sis’i Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın eşi Ayşe Yırık ziyaret etti. Olgunlar Mahallesi’nde ikamete eden Azine ve Rıfat Sis çiftinin oğulları olan Taha’nın,  bir yıl önce göz sinirlerinin üzerinde tümör olduğu ortaya çıkmış ve bir gözü görme yetisini kaybetmişti.

7 yaşındaki Taha Sis'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sahip çıkmış, İstanbul'da yapılan tedavide tümörde yüzde 35'lik küçülme görülmüştü.

İyileşme umudu gün geçtikçe artan Sis'in balkonlu bir evde oturma hayali de Elazığ Valiliğince karşılanmıştı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık da, balkonlu ev hayaline kavuşan Taha’yı ziyaret etti.

Yırık, Taha ile yakından ilgilendi, evini gezdi, salıncağına bindi.

AZİZE SİS: TAHA'NIN GENEL DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI

Taha Sis'in annesi Azine Sis, ziyaretinden dolayı Ayşe Yırık’a teşekkür ederek, "Taha’yı ayın 13'ünde kemoterapiye götüreceğim, süreç devam ediyor. Valimizin eşi, ziyaretimize geldi. Taha ile oynadılar. Bir aile gibi nasıl oturulur konuşulursa, Valimizin eşi Ayşe Yırık’la da, öyle oturup konuştuk. Geldi kahvemizi içti, sohbet ettik. Taha'nın genel durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaretinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.