Elazığ'da yapımı tamamlanarak hizmete açılan Elazığ Şehir Hastanesi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İzmir'de teröristlerin gerçekleştirmeye çalıştığı katliamı büyük bir kahramanlıkla önleyen şehit polis Fethi Sekin'in ismi verildi.

Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in babası, Mehmet Zeki Sekin’de oğlunun isminin yaşatılacağı şehir hastanesine gitti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mehmet Fethi Sekin, Sağlık il Müdürü Cahit Polat, Şehir hastanesi başhekimi ve yetkililer tarafından karşılandı.

Baba Mehmet Zeki Sekin’e hastane de gezdirildi.

“HASTANEYE KAHRAMANIMIZIN ADININ VERİLMESİ BUNA BİR ÖRNEKTİR”

Sağlık İl Müdürü Cahit Polat, Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin 1 Ağustos tarihinde hizmete başladığını anımsatarak, hastanenin isminin tescillendiğini söyleyerek,  “Elazığ Şehir Hastanesi 1 Ağustos itibariyle hizmete başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce ilimizi ziyaretleri esnasında kahramanımız Şehit Polis Fethi Sekin’in adını yeni yapılacak olan Şehir hastanesine verilmesi noktasında talimatları vardı. Sözleri vardı. Dün itibariyle Sağlık Başkanlığı tarafından sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Şehir Hastanemizin ismi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak tescillendi. Bizde bunu şehidimizin babası Mehmet amcaya söyledik ve çok duygulandı. Devletimiz kendisi için şehit olan, uğrunda çalışan insanların değerini her zaman bilmektedir. Hastaneye kahramanımızın adının verilmesi buna bir örnektir. Biz bu konuda gerçekten sağlık çalışanları ve Elazığlı olarak mutluyuz. Ben bu vesile ile şehidimiz Fethi Sekin’e ve bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu güzel yapının, hastanenin ilimize, bölgemize, Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum”ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’IN VE TÜRKİYE’NİN SEMBOL İSİMLERİNDEN BİRİ OLMUŞTUR”

Zeki Sekin, Şehir Hastanesine Fethi Sekin isminin verilmesinin kendilerini şereflendirdiğini söyleyerek, “Yapımı tamamlanan ve 1 ağustos tarihinde resmen ve fiilen hizmete başlayan Elazığ Şehir hastanesini adı bildiğimiz üzere Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olarak değiştirildi. Devletimizim bekası milletimizin bütünlüğü üzerinde iç ve dış karanlık eller hain ve pis oyunlarına devam etmekte. Milletimiz bu oyunları bozacak aklı, tecrübesi, kudreti, inancı ve iradesi vardır. Her zamankinden daha kuvvetlidir. Oyunların bozulup hainlerin suratına fırlatılması bu kutlu ve amansız mücadelelerde bir kahramanlık sergilemektedir. Fethi’de bu kahramanlardan biri. Elazığ’ın ve Türkiye’nin sembol isimlerinden biri olmuştur. Bu şanlı kavganın destanını tarih elbette yazacaktır. Bu devasa şifa kaynağı hastaneye Fethinin adı verilmesi bizi şereflendirmiştir. Fethinin kanı diğer kanlardan fetihini canı diğer canlardan daha kıymetli olduğundan değil sembol olduğundandır. Bu bayraktarlığı yapan fethi, bunu bütün şehit ve gazilerimiz adına yapmakta”diye kaydetti.

“ELAZIĞ HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Emeği geçenlere Teşekkür eden Sekin, “Elazığ Şehir Hastanesine Fethi Sekin adının verilmesi ile imzası iradesi ve katkısı bulunan başta cumhurbaşkanı Recep Tayyip olmak üzere gerek başkanlığı gerek meclis başkanlığında yanımızda bulunan Binali Yıldırım’a, soyadı gibi soylu bir duruşu olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e, Eski Sağlık bakanımız Recep Akdağ’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya eski yeni bakanlarımız Elazığ milletvekillerimize, önceki Valimiz Murat Zorluoğlu’na, Elazığ Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a, İl Sağlık Müdürümüz Cahit Polat’a ve Elazığ Halkına Teşekkür ediyorum”dedi.