Bağdere ve Sancaklı Köylerinde Yeni Sulama Projeleri Tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerince merkeze bağlı Bağdere ve Sancaklı köylerinde devam eden sulama çalışmalarını hayata geçirdi.

Bağdere ve Sancaklı Köylerinde Yeni Sulama Projeleri Tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi Elazığ’da sulanabilir alan miktarını artırmak üzere başlattığı sulama projeleri bir bir hayata geçiyor.

Merkeze bağlı köylerin yanı sıra ilçelere bağlı köylerde de sulama projelerini hayata geçiren Elazığ İl Özel İdaresi 2022 yatırım programı kapsamında binlerce dönüm araziyi suya kavuşturdu.

Merkez Bağdere Köyü sulama projesi kapsamında havuz onarımı, 792 metre 110’lukile 72 metre 160’lık PVC boru döşeme işi, 18 adette su alım rögarı yapıldı. Hayata geçen sulama projesi ile 200 dönüm alan suya kavuşmuş oldu.

Yine merkez Sancaklı Köyü’nde sulama projesi kapsamında 1800 metre 225’lik PVC boru, 150 metre 140’lık PVC boru döşeme işi ile 37 adet Su alım rögarı yapımı gerçekleştirildi. Sulama projesi ile 300 dönüm arazi sulanabilecek.

“SULAMA PROJELERİ BİR BİR TAMAMLANIYOR”

Elazığ İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, 2022 yatırım programı kapsamında şehrin merkez ve ilçelerinde başlatılan yeni sulama projelerinin bir bir tamamlanarak hayata geçirildiği belirtilerek, şehrimizde sulanabilir alan miktarının artırılarak tarımsal üretime ve üreticilere destek verildiği dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022, 12:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137