Bağımsız Aday Prof. Dr. Açık İlçe ve Beldelerde de Coşkuyla Karşılandı

Elazığ’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık bu defa rotasını Alacakaya, Arıcak, Bükardı, Üçocak ve Erimli’ye çevirdi.

Bağımsız Aday Prof. Dr. Açık İlçe ve Beldelerde de Coşkuyla Karşılandı

Elazığ’ın Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık bu defa rotasını Alacakaya, Arıcak, Bükardı, Üçocak ve Erimli’ye çevirdi.

Tek tek ilçeleri ve beldeleri gezen Prof. Dr. Yasemin Açık, sevgi seli ile karşılandı, destek sözleri verildi.

“VALLAHİ OLACAK BİLLAHİ OLACAK YASEMİN ABLAMIZ VEKİLİMİZ OLACAK”

Seçim ziyareti değil, gönül buluşmaları yapan Prof. Dr. Açık’ın ilk durağı Alacakaya İlçesi odu.

İlçede vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Açık’ın sözleri “vallahi olacak, billahi olacak Yasemin ablamız vekilimiz olacak” sloganlarıyla kesildi. Prof. Dr. Açık, “Alacakaya benim için çok önemli bir ilçemiz. Zengin yeraltı kaynaklarına, doğal güzelliklerine sahip olan ilçemize bundan sonra hep birlikte sahip çıkacağız. Alacakaya’nın mermeri, Kabe’de, Beyaz Saray’da her yerde biliniyor. Zengin krom yataklarına sahip olan ilçemiz maalesef gelişmişlikte 798’inci sırada. Sağlık merkezi yetersiz kalmış, acil hizmetleri sunacak bir hastaneye ilçemizin ihtiyacı var. Biz hep birlikte el ele vererek, sorunların bir bir üstesinden geleceğiz” dedi. 

“ELAZIĞ SENİNLE GURUR DUYUYOR”

“Elazığ seninle gurur duyuyor, Arıcak seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Açık, “Yıllardır Alacakaya’ya geliyorum. İlçede dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ortak akılla birlikte çalışıp, şehrimizi, ülkemizi, ilçelerimizi birlikte kalkındıracağız. Bana sahip çıkın, benim teşkilatım, partim olun. Gençler benim gençlik kolları gibi çalışsın, beyler, arkadaşlarından benim için destek istesinler, kadınlar bana destek olsun. Gençlerimiz işsiz, kadınlarımız yaşamın içerisinde yok. Hep birlikte el ele verip ilçemizin, şehrimizin refah içerisinde yaşaması için çalışalım” ifadelerini kullandı.

“YILLARDAN BU YANA GÖNLÜMÜZ SİZDEN YANAYDI”

Alacakaya’nın tüm sokaklarını tek tek gezen Prof. Dr. Açık, 7’den 70’e her kesimin sevgisi ile karşılaştı. Yaşlısı, genci, kadını erkeği şehrin ablasına sahip çıkarak, “Sizi takip ediyoruz. Yıllardan bu yana gönlümüz sizden yanaydı. Ablamıza sahip çıkıyoruz. Başarılar diliyoruz. Bu insanlar size sahip çıkacak, sizde bu insanlara ablalık yapacaksınız” dediler.

Prof. Dr. Açık’ı evlatları gibi gören analar, babalar, kardeşleri gibi gören ablalar, gençler, gönüllerine sardılar.

Alacakaya’nın ardından Arıcak İlçesi’ne geçen Prof. Dr. Yasemin Açık’ı burada da vatandaşlar yoğun bir ilgi ve sevgi ile karşıladılar.

“SİZİ BURADA GÖRMEKTEN ÇOK MUTLU OLDUM. BİZ SENİN YANINDAYIZ”

Vatandaşlar Prof. Dr. Açık’a “Sizi burada görmekten çok mutlu oldum. Biz senin yanındayız” dediler. Bağımsız Aday Prof. Dr. Açık ilçe halkının sıkıntılarını ve taleplerini dinleyerek, “Şehrimizin bazı ilçeleri, diğer ilçelerine göre daha az gelişmiş daha az emek verilmiş. Arıcak’ta bu ilçelerden birisi, aslında marka değeri olan bir balı var. Bunun sanayiye kazandırılması ve katma değerinin artırılması gerekiyor. Tarımı ve hayvancılığı var. Ama gelişmemiş, gençlerimiz iş bekliyor ama iş kapıları yok. Kadınlarımızın kendi el emeklerini değerlendirecekleri alanlar yok” dedi.

İLÇEYE TEKSTİL ATÖLYESİ SÖZÜ

Gençlerin, kadınların ve istihdam bekleyen hemşerilerinin umutlu bekleyişlerine karşılık vereceğini ifade eden Prof. Dr. Açık, “Gençlerimizin ilçelerini terk etmemesi için iş yerleri, eğitimleri için imkanlar oluşturacağız. Adliye’nin buradan gitmesi ilçemiz için bir sorun, ben geri getireceğim. Arıcak ile omuz omuza birlikte çalışacağız. Benim derdim sadece seçilmek değil, ben yöremin kalkınması için yıllardır çalışıyorum bundan sonra da çalışacağım. Buradaki her bir vatandaşımın derdi benim derdi. Birlikte çalışıp, birlikte başaracağız. İlçeye tekstil atölyesi açacağız” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Açık, esnafın ve vatandaşın desteğini alarak Bükardi, Üçocak ve Erimli Beldeleri’ni de etti. Vatandaşlarla birlikte Belde ve köylerde oturup, sohbet eden Bağımsız Milletvekili Adayı Açık, sorunları dinledi.

“UMUDUMUZU SİZE BAĞLADIK”

Gençlerin, kadınların, yaşlıları umudu olan Prof. Dr. Açık’ı ağırlayan belde sakinleri “Keşke tüm iş insanlarımız sizin gibi olsa, memleket kazanırdı. Burada silip süpüreceksiniz. Siz bütün yatırımlarınızla Elazığ’dasınız. Elazığ’a faydanız olduğu için bizimde kararımız sizden yana, sizin gibi birini mecliste görmek istiyoruz. Umudumuz size bağlı. Siz kazanacaksınız. Elazığlıların hepsi yatırım yapsa işsizlik olmazdı. Hepsi kaçıp İstanbul’a gidiyor. Yasemin hoca bizim ablamızdır. Bugün yanınızda binlerce kişi çalışıyor. Giderseniz bizim için daha iyi olur. Biz sizin için mücadele veriyoruz. İkinci bir Ali Rıza Septioğlu’nun oyunu alırsınız” diye konuştu.

Belde gezileri sırasında Prof. Dr. Açık’ı karşılayan yaşlı bir amcada, “Seni rüyamda gördüm, sen milletvekili olacaksın” dedi.

Kadınlar ise, “Arkanızdayız. Destekliyoruz. Sonuna kadar sizinleyiz. Senin için varız. Çok seviliyorsunuz. Elimizden geleni sizin için yapacağız” diyerek, desteklerini ve kadının gücünü ortaya koydular.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137