Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilecek olan program doğrultusunda Bahreyn’in önde gelen holding ve büyük ticari işletme sahip ve temsilcileri Elazığ’da ağırlanacak.

İhracat potansiyeli olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin 02 Ekim 2019 Çarşamba günü Elazığ Akgün Otel’de saat 14.30’da gerçekleşecek ticari alım heyeti programına katılması çağrısında bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ ihracatının artırılması noktasında önemli bir organizasyon olacağını ifade etti.

ARSLAN: İLİMİZDE YAPILACAK OLAN TOPLANTI İLE NETİCELENECEKTİR

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Fırat Kalkınma Ajansımızın titiz çalışması neticesinde Bahreyn/Manama Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Doç. Dr. Sayın Güzin Bayar 10-11 Temmuz 2019 tarihlerinde ilimizi ziyaret etmiş, ‘’Bahreyn ve Körfez Bölgesi ile Ticaret Fırsatları’’ konulu bilgilendirme toplantıları yapmış ve Bahreyn ile bölgemizin ilk ticari temasını tesis etmişlerdi. Bilgilendirme toplantıları neticesinde, ilimizin ticari potansiyelleri ve hedef sektörleri doğrultusunda Bahreynli İş İnsanlarına yönelik Ekim ayında ticari alım heyeti programı düzenlenmesi konusunda hemfikir kalınmıştır ve çalışmalara hemen başlanılmıştı. Bu çalışmalar 2 Ekim 2019 tarihinde ilimizde yapılacak olan toplantı ile neticelenecektir. Hedef sektörler olarak Elazığ için; mermer, gıda, mobilya ve turizm olarak belirlenmiştir” dedi

ARSLAN: YENİ PAZARLAR BULMAK İLİMİZ İHRACATI İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Ticari alım heyeti programında öncelikli sektörler mermer, inşaat, gıda, mobilya ve turizm olarak belirlenmiştir. Program içeriğinde tanıtım sunumları ve iş olanakları aktarıldıktan sonra, sektörler özelinde B2B görüşmeleri yapılacaktır. Eşleşen yatırımcı ve üretimci/imalatçı firmalarımız B2B görüşmelerinin akabinde üretim tesislerinde, tanıtıcı firma ziyaretleri programını gerçekleştireceklerdir. İlimizin ilgili sektörlerde önemli potansiyelleri ve değerleri bulunmaktadır. Bahreyn gibi gelişme sürecinde çok önemli bir mesafe kat etmiş bir ülkede yeni pazarlar bulmak ilimiz ihracatı için çok değerlidir. Bu nedenle iş insanlarımızın bu önemli fırsatı iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. Destek ve katkıları için Fırat Kalkınma Ajansımıza ve Bahreyn/Manama Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Doç. Dr. Sayın Güzin Bayar’a teşekkürlerimizi arz ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Arslan, 02 Ekim 2019 tarihindeki ticari alım heyeti programına heyetin Elazığ TSO’yu saat:13.30’da ziyareti ile başlayacağını belirterek tüm üyelerin Elazığ TSO’ya da davetli olduğunun altını çizdi.