Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

BAHŞİ: ANCAK VE ANCAK İHANET OLARAK GÖRÜYORUZ

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “Türkiye’ye karşı girişilmiş uluslararası bir kumpas olan ve FETÖ’nün taşeronluğunu üstlendiği 15 Temmuz darbe girişimine 250 şehit ve 2 binden fazla gaziye rağmen kontrollü darbe diyen bir zihniyetin bu ülkede varlığını sürdürüyor olması Türkiye için büyük bir talihsizliktir. Darbecilerin değirmenine su taşıyan bu karanlık söylemin bir gaflet hali olduğunu düşünüyoruz. Buna karşın sular durulup hakikati bütün çıplaklığıyla gösteren belge, bilgi ve gelişmeler ortaya çıktıktan sonra hala bu düşüncede ısrar edilmesini de ancak ve ancak ihanet olarak görüyoruz. Değerli basın mensupları, nitekim Türkiye’yi büyük bir kaosa ve iç savaşa sürüklemeyi hedefleyen bu hain planda 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi millete karşı kullanılmıştır” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: ŞEHİTLERİMİZE KARŞI BOYNUMUZUN BORCUDUR

Başkan Bahşi, “Halkın o karanlık geceye karşı dik duruşunu gösterdiğini belirten Bahşi, “O gece millet bu oyunu gördü. ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek kükremiş sel gibi önüne örülmüş tanklardan bentleri çiğneyip aştı. Üniforma giymiş teröristlerin millete karşı kullandıkları tanklara, uçaklara, bombalara iman dolu göğsünü siper etti. O gece abdestini alıp namaz kılarak meydanlara çıkan tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı çıplak elleriyle direnen milletin kahraman evlatları bu vatanı Allah’ın yardımıyla büyük bir işgalden, karanlık bir iç savaştan ve emperyalizme uşaklıktan kurtararak bize yeniden hediye ve emanet etmiştir. Bu hakikati çocuklarımıza gençlerimize anlatmak emanete sadakatin bir gereği ve şehitlerimize karşı boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

BAHŞİ: DİRENİŞE ŞEHADETE ÖZGÜRLÜĞE KOŞTUK

İbrahim Bahşi, “O gece 250 şehidin akıtılan muazzez kanları bu ülkenin kalbini besleyen bir bereket, hainler için felaket oldu. O gece Memur-Sen olarak 1 milyon üyemizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilat fesadi değil hasbi bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp pazarlıksız bir fedakarlığın amasız, fakatsız bir bilincin mücessem hali olarak ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm destanlardan yayılır mezarımızdan’ diyerek direnişe şehadete özgürlüğe koştuk” diye kaydetti.

BAHŞİ: 15 TEMMUZ’U UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

Başkan İbrahim Bahşi, “Türkiye’nin entelektüel birikimi ve bu coğrafyanın erdemler hareketi olarak emperyalizmin her türlü kirli kumpaslarına karşı yüksek bir bilinç, akıl ve imanla karşı koyacağız. 15 Temmuz’u unutmadık unutturmayacağız. 15 Temmuz’un üçüncü seneyi devriyesi ve vesilesiyle şehitlerimize yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz. Kahrolsun emperyalizm ve mankurtları yaşasın 15 Temmuz direniş ruhu” ifadelerine yer verdi.