Bakan Akar, Tek Tip Askerlikle İlgili Konuştu: Önümüzdeki Yıl Açıklanacak

Tek tip askerlik çalışmalarıyla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak" dedi.

Bakan Akar, Tek Tip Askerlikle İlgili Konuştu: Önümüzdeki Yıl Açıklanacak

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji, Milli Savunma ile Dışişleri bakanlıklarının 2019 yılı bütçesi görüşmelerinde, tek tip askerlik çalışmalarıyla ilgili son bilgiler paylaşıldı. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, 'tek tip' olarak adlandırılan yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların, ilgili bakanlıklarla koordineli şekilde devam ettiğini söyledi. Akar, "İnşallah önümüzdeki yıl için daha gecikmeden bu açıklanacak. Hem eğitim öğretim süreleri hem mesleki eğitimlere katkısı bakımından, mesleki eğitimi olanların statü kazanması bakımından tüm bakanlıklarla görüştük, konuştuk, devam ediyoruz" dedi.

'SİSTEM ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Dövizle askerlik hizmetinde yaş sınırının kaldırıldığını, uzaktan eğitimle vatandaşların bulundukları yerlerden askerlik hizmetini yerine getirmelerine imkan sağlandığını bildiren Akar, "Vatandaşlarımızın eğitim durumları ile mesleki meşguliyetlerini dikkate alarak, herkesin en uygun zamanda askerlik görevini yapmasını sağlayacak şekilde, askerlik süresinin kısaltılması dahil, yeni askerlik sistemi üzerindeki çalışmalar da ilgili bakanlık ve kurumlarla yoğun bir şekilde devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

BEDELLİDEN 9,5 MİLYAR TL GELİR SAĞLANDI

Bakan Akar bedelli askerlik için 635 bin 582 yükümlünün başvurduğunu belirterek, "Bize gelen rakamlara göre 9 milyar 533 milyon TL toplam gelir elde edildi." diye konuştu.

46 MİLYAR 462 MİLYON TL BÜTÇE İSTENDİ

Ülke ve milletin güvenliğinin sağlanmasının, her an harbe hazır, etkin, caydırıcı ve saygın bir orduyla mümkün olduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"2019 yılı bütçe teklifi hazırlanırken mali disiplinin sağlanması sürecine katkıda bulunulması da göz önünde bulundurulmuştur. Bu bilinçle hazırlanan, Milli Savunma Bakanlığı 2019 Yılı Bütçe Teklifi, 46 milyar 462 milyon 303 bin TL olarak huzurlarınıza getirilmiş bulunmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı bütçe teklifi; Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen görevlerin etkinlikle yerine getirilmesi, bunu sağlayacak kuvvet yapısının oluşturulması, çağın gereklerine göre modernize edilmesi ve harbe hazırlık seviyesi ile muharebe gücünün yükseltilmesi amacıyla hazırlanmıştır."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137