Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Elazığ ziyaretlerindeki bir başka durağı Elazığ Belediyesi oldu.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları’nın da de eşlik ettiği Bakan Fatih Dönmez’i Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz karşıladı.

Elazığ Belediyesi anı defterini imzalayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ardından başkanlık makamında Mücahit Yanılmaz’dan bilgi aldı.

YANILMAZ: ÖNÜMÜZDE BİR HEDEFİMİZ VAR

Bakan Dönmez’e Elazığ Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “180 bin metrekare büyüklüğünde bir Kültür Park yaptık. Akabinde 160 bin metrekare büyüklüğünde Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nı yaptık. Yine 1 milyon 520 bin metrekare büyüklüğünde bugün temelini attığımız yere yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta Cip Mesire alanını yaptık ve yaşam alanlarını oluşturduk. Yine alt geçitlerle, üst geçitlerle, 6 şeritli yollarla Elazığ’a daha yaşanabilir bir şehir olma özelliğini yapmaya gayret ettik. Hem hükümetimizin AK Parti döneminde Elazığ’ımıza yapmış olduğu yatırımlar, hem Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlarla Elazığ 2014 yılında 81 il içinde yaşanabilir şehirler arasında 49. Sırada iken, 2019 yılında 19. Sıraya yükseldi. Biz yapılan yatırımlarla hükümetimizin yatırımlarıyla Elazığ 30 ili geride bıraktı. Şimdi önümüzde bir hedefimiz var, 2023 yılında Elazığ’ı yaşanabilir şehirler arasında ilk 10 il arasına alabilmektir “ifadelerini kullandı.

DÖNMEZ: GÜZEL BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BURAYA GETİRMİŞ OLDU

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de, “Ben ayrıca tabi Sayın Başkan’a da bu son 5 yılda hakikatten yaptığı faydalı hizmetlerden dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir belediyecilik anlayışını buraya getirmiş oldu. İnşallah bundan sonrada belediyemiz bu güzelliklere yeni güzellikler katmak suretiyle Elazığ’a hak ettiği, layık olduğu hizmetleri yapmaya devam edecek. O inanç içerisindeyim her şeyden önce. Bende bu hüsnü kabulünden dolayı Sayın Başkan’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bakan Fatih Dönmez’e ziyaret anısına yöresel ürünlerden takdim etti.

HABER: SITKI TAŞEL