Bakan Eroğlu, Kanatlı Barajının Son Durumunu Açıkladı

Eroğlu: İşin yarıdan fazlasını tesis etmiş durumdayız.

Bakan Eroğlu, Kanatlı Barajının Son Durumunu Açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da inşa edilen ve yöre halkının özlemle beklediği Kanatlı Barajı Sulamasında çalışmalar hızla ilerliyor. 

Projenin hizmete alınması ile bölgedeki zirai arazilerin modern sulama sistemine kavuşması planlanıyor.

DSİ tarafından inşa edilen ve şu ana kadar yüzde 52 fiziki gerçekleşme sağlanan Kanatlı Barajı Sulamasının tamamlanmasıyla Demirci ve Kuşçu Ovalarındaki 19 köye ait yaklaşık 71 bin dekar zirai arazi basınçlı borulu modern sulama sistemi ile sulamaya açılacak.

Günümüz itibariyle yüzde 52 fiziki gerçekleşme sağlanan projede 39 bin 600 dekar zirai arazinin şebeke borusu hazır hale getirildi. Projenin tamamlanması ile ülke ekonomisine yılda 47 milyon 587 bin TL katkı ve yaklaşık 42 bin 550 kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sulama projesinde inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydederek, “Elazığ’ın yıllardır özlemle beklediği Kanatlı Barajı Sulaması hızla ilerliyor. Boru imalatlarının büyük bir kısmı tamamlandı ve işin yarıdan fazlasını tesis etmiş durumdayız. İnşallah projeyi önümüzdeki yılsonunda çiftçilerimizin hizmetine açarak aynı topraklardan daha fazla gelir elde edilmesini sağlayacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
süleyman
süleyman - 7 yıl Önce

bu gelecek su idaresi ve şekli nasıl olacak sulama
şekli köylere göremi yoksa kartlı sistemmi

SIRADAKİ HABER

banner137