Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Elazığ’da yapımı devam eden projeleri incelemeye devam ediyor.

Bakan Karaismailoğlu’nun bu defaki durağı Elazığ Harput İl Yolu şantiyesi oldu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, SEZA İnşaat tarafından yapılan yolda incelemlerde bulundu ve şantiye alanını ziyaret etti. 

Bakan Karaismailoğlu, Şantiyede SEZA İnşaat yetkilisi Mehmet Yalçın’dan yapılan çalışmalarla ilgili brifing aldı.  

Şantiyede birifing aldıktan sonra yolda inceleme yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, yolu çok beğendiğini söyleyerek yüklenici firmayı tebrik etti. 

Bakan Adil Karaismailoğlu, incelemelerin ardında değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun satırbaşları şöyle;

“ELAZIĞ’A VE BÖLGEYE HİZMET EDECEK

“Elazığ – Harput yol şantiyesindeyiz. Sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte bugün sabahın erken saatlerinden beri ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. İlk ziyaretimiz Elazığ Havalimanı 2’nci pisine oldu. İnşallah Elazığ’a yakışır bir yer olacak. 2021 Haziran ayı itibariyle hizmete alacağız. Yeni donanımları ile büyük pisti ile çok daha donanımlı ve büyük bir havalimanı Elâzığ’a ve bölgeye hizmet edecek. Bir artı değer sağlayacak Elazığ’a. Daha sonra valiliğimizde ve belediyemizde devam edilen projeler, ihtiyaç duyulan ve talep edilen projeler ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bunları notlarımıza aldık. Bunlara çalışacağız ve yakın zaman dilimde plan yapıp başlayacağız.

“ELAZIĞ GENELİNDE 11 TANE KARAYOLU PROJEMİZ VAR”

Mevcut devam eden Elazığ genelinde 11 tane karayolu projemiz var. Bunlarla ilgili istişare yaptık. Bunları en kısa zamanda bitirip hayata kazandırıp Elazığlıların yaşamına değer katacak projeler olarak hizmete alacağız. Onların planlamasını yaptık. Elazığlıların ihtiyaçları doğrultusundaki planlamaları yapıp inşallah. Vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

“ELAZIĞLILARI ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Bölgede gerek karayolu geçişleri olsun, gerek demiryolu geçişleri olsun gerek Elazığlıların şehir merkezinde yaşam kalitesini arttıracak çok önemli projelerle ilgili istişarelerde bulunduk. Bunlar projelendirildiğinde kararlar kesinleştiğinde sizlerle buluşturacağız. Herkes şundan emin olsun inşallah Elazığlıları çok daha güzel günler bekliyor. Bunların çabası içerisindeyiz. Derin çalışmalar yapıyoruz.

“KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ ELAZIĞ’A, BÖLGEYE ÇOK BÜYÜK DEĞER KATACAK”

Elazığ’a ve bölgeye çok büyük hizmetlerde bulunacak olan Kömürhan Köprüsünde de çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Kömürhan Köprüsü hem Elazığ için hem bölge için hem ülke için hem dünya için örnek projelerden bir tanesi. Mevcut ulaşım araçlarının, ticaret hacmini artması, lojistik koridorların genişlemesi nedeniyle mevcut köprünün hizmet verememesinden dolayı burada yapacağımız iş yüzyıllara hizmet edecek projeye çalışıyoruz. Adeta dünyaya, üniversitelere ders olarak okutulacak bir Kömürhan Köprüsünü bölgeye, Elazığ’a kazandırmış olacağız bittiğinde. Elazığ Kömürhan köprüsünde sadece 7 bin ton çelik kullanıldı. Ayrıca 420 km’lik kaynak kullanıldı Kömürhan köprüsünde. Bunu arttırmak söylemek daha fazla. Bittiğinde Elâzığ’a, bölgeye çok büyük değer katacak, yüzyıllarca hizmet edecek çok değerli bir proje. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayında bitmesini planlıyoruz. Vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

“ŞU ANDA ELAZIĞ’DA SADECE 357 KM YOLUMUZ VAR”

Bölgede 2003 yılı öncesinde sadece 33 km bölünmüş yol vardı. Şu anda Elazığ’da sadece 357 km yolumuz var. Bölünmüş yol olarak. Türkiye genelinde sadece 6 bin km bölünmüş yolumuzu 27 bin km’nin üstüne çıkardık. Bunlar 100 yılda yapılamayacak işler. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 18 yılda  tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk.

“MUHTEŞEM BİR AÇILIŞ YAPARAK KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜNÜ ELAZIĞLILARIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Hep söylediğimiz gibi Hakkâri’de ne yapıyorsak İzmir’de de İstanbul’da da Elazığ’da da onu yapıyoruz. Bütün çalışmalarımız vatandaşımızın ve milletimizin duasını almak, onları memnun etmek. Bizim yorgunluğumuzu giderek tek şey vatandaşımızın yaptığımız yatırımları kullanması ve onların memnun olmasıdır. Daha fazlasını zaten istemiyoruz. İnşallah projeler bittiğinde bölgeye büyük etkisi olacak. Turizmde, ticarette, istihdamda büyük artı değerler kazandıracak. Bu yüzden ulaştırma ve altyapı projeleri çok önemli. Bunun bilincinde olarak ihtiyaçları belirlemek için giderek yerinde tespit yaparak yöneticilerimizle vatandaşlarımızla istişare yaparak projelendirip hayata kazandıracağız. İnşallah bu projeler bitince bir arada olacağız. Elazığlılarla beraber Kömürhan köprüsünü açmak için yine burada olacağız. İnşallah muhteşem bir açılış yaparak Kömürhan Köprüsünü Elazığlıların hizmetine sunacağız”