Bakan Koca Elazığ'ı Uyarmasına Rağmen, Elazığ'daki Konserlerde İzdiham Yaşanıyor

Elazığ koronavirüs vaka artışında Türkiye ikincisi olmuşken şehirdeki konserler ve kalabalık ortamlar vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Elazığ’ı işaret ederek “şimdi daha dikkatli olmalısınız” demesine rağmen oluşan görüntüler vatandaşları tedirgin ediyor.

Bakan Koca Elazığ'ı Uyarmasına Rağmen, Elazığ'daki Konserlerde İzdiham Yaşanıyor

Elazığ’da koronavirüs nedeniyle vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Öyleki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı tabloya göre Elazığ vaka artışıyla Türkiye ikincisi oldu.

VAKA ARTIŞINDA İKİNCİYİZ, AŞIDA SONLARDAYIZ

Bir taraftan vaka sayısı artarken diğer taraftan da Elazığ halen aşılama oranında beklenilen seviye de değil. Türkiye’de 69 şehir aşılamada mavi kategoride yer alırken Elazığ halen mavi şehirler arasına girmeyi başaramadı ve sarı renkli şehirler arasında yer alıyor. 

BAKAN KOCA ELAZIĞ’I UYARDI

Vatandaşlar Elazığ’daki bu durum karşısında tedirginken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Elazığ’ın da ikinci sırada olduğu 10 ili işaret ederek “Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli” demişti.

KONSERLERDE ADETA İZDİHAM YAŞANIYOR

Bakan Fahrettin Koca’nın Elazığ’la ilgili bu uyarısına rağmen şehirdeki konserler ve kalabalık ortamlarla birlikte yeterli denetimin olmaması vatandaşların tepkisini topluyor.

Elazığ'da düzenlenen 3’üncü Salçalı Köfte Festivali üç gündür devam ederken meydanın hınca hınç dolduğu ve maske kuralına dahi dikkat edilmediği görülüyor. Öte yandan konser alanına girişler de HES kodu sorgulaması bile yapılmıyor.

Vilayet meydanındaki yaşanılanları gören vatandaşlar duruma tepki göstererek Elazığ’da durum bu kadar kötü iken Türkiye’deki en çok vaka artışının yaşandığı ikinci şehir iken bu süreçte bu konserlerin düzenlenmesinin yanlış olduğunu ifade ediyorlar.

BİR ÇOK DUYARLI AİLE TAZİYE DAHİ YAPMAZKEN, KONSER ALANLARI HINCA HINÇ DOLU

Önemli geleneklerimiz arasında yer alan taziyeler bile bir çok aile tarafından koronavirüs nedeniyle yapılmazken eğlence görüntüleri başta sağlıkçılar olmak üzere toplumun geniş bir kesimini rahatsız ediyor.

KALABALIK TAZİYELER DE TEDİRGİN EDİYOR

Konserlerle birlikte yoğun katılımlı taziyeler de yine tepki topluyor. Bu süreçte bir çok aile duyarlılık gösterip taziye kabul etmezken bazı ailelerin kapalı ortamlarda çok yoğun kalablıklı taziye kabul etmeleri de insanları tedirgin ediyor.

Bu listeye yoğun katılımlı, halayların sonunun görünmediği düğünler ve diğer toplu alanlar da dahil edilebilir.

Vatandaşlar en azından zirvede olduğumuz bu günlerde bu tür etkinliklere biraz araverilmesi gerektiğini düşünüyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2021, 22:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Corona
Corona - 3 yıl Önce

Birtek bu degil abdullah pasa bahcelievler ve diger semt ve ilce minibusleri tiklim tik maskesiz denetim yok insanin icinden nerde bu devlet nerde bu millet diyesi geciyor

Mert
Mert @Corona - 3 yıl Önce

Tek çare ceza ve kapatma.kardeşim konsere izin veren ibneler kim.benim oğlum evde kağıtlara imza atması.

Elazığ
Elazığ @Corona - 3 yıl Önce

Hem tıklım tıklım hemde kapı açık gidiyorlar biri düşüncemi akılları başına gelecek Şevket toraman söylediklerinde haklı :)

Konser 23
Konser 23 - 3 yıl Önce

Birinci olmasak ayip ederiz,birinciligi verirsek uzulecegiz ,hadi elazig neredesiniz konser alani bos kaliyor gelmeyenleride bekliyoruz,saaaadeee köfteeeee

Nihat
Nihat @Konser 23 - 3 yıl Önce

Aşılamada sondan 11 sıradayız . Bu memleket insanı 20 senede ne kadar değişti.

?
? - 3 yıl Önce

Doğukent minübüsleri tıklım tıklım trafik denetimi olması sart

Doğruya Doğru
Doğruya Doğru - 3 yıl Önce

Zülfü demirbağ'ın ne işi var orda. Ya sevmiyorum zülfü, metin tolga yı. Akp yazık edeceksiniz.

Bekir
Bekir - 3 yıl Önce

Elazığ’daki koronavirüs denetimlerinin sorumluluğu hangi kurumda?

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Yetkililerin suçu

Konser 23
Konser 23 - 3 yıl Önce

Birinci olmasak ayip ederiz,birinciligi verirsek uzulecegiz ,hadi elazig neredesiniz konser alani bos kaliyor gelmeyenleride bekliyoruz,saaaadeee köfteeeee

Reiz
Reiz - 3 yıl Önce

Al ferhat kocayı vur elazığa gitsin


SIRADAKİ HABER

banner137