Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ’a geldiler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, valilikteki değerlendirme toplantısının ardından Rüstempaşa, Mustafapaşa ve Sürsürü Mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum ise Abdullahpaşa Mahallesinde düzenlenen iftar programına katıldıktan sonra Elazığ’dan ayrıldı.

Bakan Kurum’u; Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve il yöneticileri Elazığ Atatürk Havalimanından uğurladı.

KURUM: ELAZIĞ’DAN ELİMİZİ ÇEKMEYECEĞİZ

Bakan Kurum giderken son yaptığı açıklamada, “Bugün yaklaşık 2 yıl aradan sonra yine Elazığ’da vatandaşlarımız ile bir aradaydık iftarda. Gakkoşlarımız, hemşehrilerimiz bizleri bağrına bastılar. Hep birlikte çok büyük acılar çektik. 41 kardeşimizi kaybettik. O gün acılarına ortak olduk bugün sevinçte bir aradaydık. Çok zor bir süreci atlattık şehir olarak. Elazığ bu anlamda tarihinin en büyük dönüşümünü gerçekleştirdi. İnşallah bir daha böyle kaza bela vermesin diliyoruz. Biz hiçbir vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık. Olabilecek en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olduk. Hiçbir zaman Elazığ’dan elimizi çekmeyeceğiz. Gönlümüz hep burada olacak. Yapılması gereken hizmetleri de hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Ben bizi bağrına bastıklarından dolayı kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.