Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da aralarında yer aldığı Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerinin sorularını yanıtladı…

AKBIYIK, ELAZIĞ’DAKİ DURUMU BAKAN SELÇUK’A AKTARDI

Toplantıda Televizyonumuz Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Bakan Selçuk’a, Elazığlıların, dışarıda korona virüsü, içeride deprem paniği nedeniyle ne yapacakların bilemediklerini söyleyerek, Elazığ’ın zorunlu çalışma yükümlülüğü hizmet alanı olarak değerlendirilip, değerlendirilmeyeceğini sordu.

“ELAZIĞ’A GELMEK İSTEYEN YÜZLERCE ÖĞRETMEN VAR”

Zeki Akbıyık’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Selçuk, Elazığ ile ilgili iki şey yaptıklarını, şehre gitmek isteyen öğretmenlerin olduğunu bununla ilgili gerekeni yaptıklarını, bir de 20 bin atama sırasında da bu konuya dikkat ettiklerini söyledi. Bakan Ziya Selçuk, “Bizim bu konuda zorunlu hizmet var mı meselesi. İki şey yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi Elazığ’a gelmek isteyen yüzlerce öğretmen var. Başka şehirlerden gelip öğretmenlik yapmak istiyorlar. Onların tayiniyle ilgili gereğini yapacağız. İkincisi zaten bu sözleşmeli öğretmenlik nerede ne eksiklik varsa orada nokta atışı yaptığı için biz nerede eksiklik varsa o noktayı doldururuz. Özellikle deprem bölgelerinde çok hassasız. Hem de bina konusunda hem de öğretmen konusunda. Elazığ’a desteklerimiz devam edecek” dedi.  

VİDEO