Elazığlıların acılarını paylaşan, hizmeti yerinde sunmak üzere depremin ilk gününden bu yana şehirden ayrılmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerini kesintisiz sürdürüyor.

Bakan Soylu ile Bakan Kurum, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte ilk olarak depremde evleri yıkılarak, mağdur olan vatandaşlar için kurulan konteyner kentteki çalışmaları yerinde inceleyerek, gelinen aşama ile ilgili bilgiler aldı.

Bakanlar Soylu ve Kurum, AFAD İl Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ilgili kurumların katılımıyla şehirde yürütülen yıkım, kentsel dönüşüm konteyner kent ve sosyal yardım çalışmalarını değerlendirdi.

Bakanlar ve İl protokolü daha sonra Elazığ Valiliği koordinasyonunda açıklan ve depremzede vatandaşlar için hizmet verecek olan giyim mağazasında incelemelerde bulunarak, vatandaşlar buluştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bir sonraki durakları ise Abdullahpaşa Mahallesi oldu.

Mahallede yürütülen yıkım çalışmalarını denetleyen Bakanlar, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyararak, ihlal edenlerin emniyet güçlerinin bildirilmesini istedi.