Nadir Alpaslan, yaklaşık 20 yıldır Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nda çok önemli görevlerde bulunan bir isim.

Girişimci ve doğa sevgisi, turizm ve tanıtıma olan ilgisi nedeniyle şimdi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Temmuz ayından bu yana yani yaklaşık olarak bir buçuk aydır bakan yardımcılığı görevi verildi. Makamda yeni ama sektörün içerisinden gelmesi dolayısıyla turizm ve tanıtım noktasında ülkemize ciddi getirileri olacak bir isim.

İşte bu başarılı bürokrat bölgeye çıkartma yaptı. Tunceli’yi Pertek’i hatta üşenmedi Munzur’un kaynağının çıktığı Ovacık ilçesini bile ziyaret etti.

Turizm potansiyelini yakından gördü ve doğa harikası olan noktaları yerinde inceledi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a Tunceli Valisi ve Tunceli Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de eşlik etti.

“ÇOK İSTİSNAİ DOĞASI VE TABİATI VAR”

Bölgede incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Munzur çayının çıktığı yerleri gördük. Munzur babanın dergahını gördük. Ülkemizin eşsiz güzelliği olan çok bölgesi var. Burası da bunlardan bir tanesi. Çok istisnai doğası ve tabiatı var. Tabi ki güvenlikle ilgili tedbirler alındıktan sonra terörün de minimize edildikten sonra buraya ülkemizin her bölgesinden akın akın insanların buraya geldiğini görmüş olduk. Vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyorlar. Ülkemiz gerek yabancı ziyaretçiler açısından çok güzel bir dönem yaşıyor. Bunu sadece yabancı ziyaretçiler yada belli bölgelerimizle sınırlandırmak yerine, ülkemizin her bölgesine buralara gelip görmesini istiyoruz. Bunun için burada neler yapıla bilir, sayın valimiz gerekli hazırlıkları yapmış onunla birlikte değerlendirdik. Üniversiteden akademisyen hocalarımız çalışma yaptılar. Bu alan da çevre ve doğa ile uyumlu büyük bir rekreasyon projesi yapılacak. Önümüzdeki yaz başlamadan inşallah bunlar bitmiş olacak” dedi.

“BURALARA GELEN İNSAN SAYISI ARTACAK”

Yapılan projelerin önemine değinen Alpaslan, “Yapılan projelerle inşallah buraya gelen insan sayısı artacak. İnsanlarımızın huzurla gelip ziyaret edebilecekleri alanlar olacak. Ben bu vesile ile güvenlik güçlerimize çok teşekkürlerimi sunuyorum. Terörün azalmasıyla bu ziyaretler başlamış oluyor” şeklinde konuştu.  

“VATANDAŞLARIMIZ BİZLERDEN DAHA FAZLA GAYRET İÇERİSİNDE OLACAKLAR”

Tunceli’de vatandaşlardan büyük bir ilgi gördüklerini belirten Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Vatandaşlarımızın beklentimin de üzerinde olağan üstü ilgileri vardı. Güvenlik ortamı oluştuktan sonra insanlarımız da hemen devletimizin yanında. Buralarda ziyaretçi sayısı ne kadar fazla olursa ekonomik hareketlilik o kadar çok olacak. Bu da insanlarımızın her türlü yaşamına refahına etki edecek. Refah artıkça da teröristlerin asla buraya bulaşmaması için vatandaşlarımız bizlerden daha fazla gayret içerisinde olacaklar” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Türkiye’nin doğa bakımdan çok büyük güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Nadir Alpaslan, “Ülkemiz her şeyden önce doğası ile tabiatıyla kültürel varlıklarıyla tarihi ile kültür ve turizm anlamında açık hava müzesi halinde. Ülkemiz doğa güzellikleriyle birçok zenginliği içerisinde barındırıyor. Kitle turizm dediğimiz tatil turizm ülkemizin önemli turizm gelirlerinden, kalemlerinden bir tanesi ama bununla asla yetinmeyeceğiz. Bunu daha da geliştirerek daha da nitelikli hale getirerek çalışmalarımız sürecek. Ülkemiz bu anlamda ciddi bir turizm geliri elde etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

Tanıtım için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “turizmin birçok alan ve çeşitliliğiyle, Anadolu’nun her bölgesinde o bölgenin her türlü zenginliğini her şeyini dikkate alarak bir çeşitlendirme yapacağız. Ülkemizin daha iyi tanınması, kültürümüz ve tarihimizin daha iyi tanınması için gereken tüm tedbirleri alacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunları daha da geliştirerek devam edeceğiz. Gerekli tüm çalışmaları yapacağız” dedi.