Memleketine gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay yoğun bir gündemle günü tamamladı.

Bakan Yardımcısı Alpay’ın ilk durağı seçimlerini yenileyen Ticaret Borsası oldu.

“ELAZIĞ EMİN ELLERDE”

Alpay Ticaret Borsasında yaptığı konuşmada, “Elazığ emin ellerde. O konuda hiçbir tereddüttümüz yoktu. Mehmet Ali Dumandağ abimiz uzun yıllardır sektöre ve yine uzun zamandır Elazığ Ticaret Borsasına gerçekten büyük başarıyla katkı sunmaya devam ediyordu. Yeniden güven tazeleyerek yollarına devam ettiler. Hem değerli başkanımı hem yeniden görev alan arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

“BİZİM ARZUMUZ BU ŞEHİRDE NİTELİKLİ BİR KALKINMA OLSUN”

Ticaret Borsasının ekonomiye katkısına değinen Alpay, şehirde nitelikli kalkınmanın olması isteğinde olduklarını ifade etti. 

“BU ŞEHRİN ÖNCELİKLİ SIÇRAMA ALANLARINDAN BİRİNİN TARIM VE HAYVANCILIK OLDUĞUNU GÖRMEK LAZIM”

Alpay yaptığı açıklamada, “Ticaret Borsası Elazığ’ın ekonomik canlanmasına, Elazığ’ın ticaret hacmine, kapasitesine çok ciddi katkılar yapıyor. Bunu çok yakın bilen, takip eden bir arkadaşınızım. Tabi her tarafıyla tanıdığımız, bildiğimiz abimiz Mehmet Ali Dumandağ alanları itibariyle de en iyi bildikleri sektör. Dolayısıyla da bunlara bir avantaj sağlamış oluyor. Bizim arzumuz bu şehirde nitelikli bir kalkınma olsun. Ben iki dönem milletvekilliği yaparken de bu yaklaşım içerisindeydim. Birlikte çok iyi çalışmalar yaptık. Çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. Sanayileşerek kalkınmak şüphesiz bir şehrin tercih edeceği çok önemli bir gerçeklik. Bununla birlikte ülke gerçeklerini, şehrin gerçeklerini görüp bu şehrin öncelikli sıçrama alanlarından birinin tarım ve hayvancılık olduğunu görmek lazım” şeklinde konuştu.  

Önce yönetimini tanıtan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, şehirle ilgili Alpay’a iletilen sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.

“HİÇBİR GÜN BİR SORUNUMUZ CEVAPSIZ KALMAMIŞTIR”

Dumandağ konuşmasında, “Uzun yıllardan beri sizin milletvekilliği döneminizde de beraber çalıştık. Elazığ’la ilgili bugüne kadar size getirdiğimiz sorunların yüzde 80’i yerini buldu. Hep destek oldunuz. Gerçekten siz Milli Savunma Bakan Yardımcılığına gittiğinizden sonra da defalarca biz sizi bakanlığınızda ziyaret ettik. Elazığ’la ilgili, Borsa ile ilgili sorunlarımızı size getirdik. Hiçbir gün bir sorunumuz cevapsız kalmamıştır” diye konuştu.

ALPAY, BAŞKAN ARSLAN’I ZİYARET ETTİ

Bakan Yardımcısı Alpay’ın ikinci durağı ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

ETSO’nun yeni başkanı Asilhan Arslan ve yönetimini kutlayan, eski başkan İdris Alan’a da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Alpay, şehrin zor günlerde elinden geldiğini fazlasıyla yaptığını kaydetti.

“ÜLKE KRİTİK SÜREÇLERDEN GEÇERKEN BU ŞEHİR ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI”

Alpay konuşmasında, “Öncelikle bu seçimlerden galip çıkan çok değerli kardeşim, dostum, arkadaşım Asilhan Arslan kardeşimi, yönetimdeki bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Rabbim başarılı hizmetler yapmak nasip etsin. Allah sağlıkla, hayırla güzel işler yapma imkanı versin. Görevi devreden İdris Alan kardeşimize ve yönetim kurulundaki arkadaşlara da şükranlarımı arz ediyorum. Onlar da fedakarca gayret ettiler, çaba gösterdiler. Sonuçta bu iş bir bayrak yarışı. Ben siyaset yaparken de, milletvekilliği yaparken de çok açık ve net söylüyorum birçok arkadaşımız bilir. İyi günde de, kötü günde de bir dava insanı olarak davrandık. Bu milletin, ülkenin bir evladı olarak, bu şehrin evladı olarak yapmamız gerekeni yaptık. Durmamız gereken çizgide durduk. Dolayısıyla bu bir bayrak yarışı. Öyle değerlendirmek lazım. Şimdi bu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bu bayrağı devraldılar. Ben öyle inanıyorum ki inşallah bu bayrağı daha yükseğe taşıyacaklar. Ona olan inancımı bir defa daha ifade etmek istiyorum. Ülke önemli süreçlerden geçiyor. Kritik süreçlerden geçiyor. Bu kritik süreçlerden geçerken bu şehir üstüne düşeni yaptı. Rabbimin yardımıyla yapmaya devam edecek.  15 Temmuz’dan önceki süreçlerde Elazığ nasıl mili ve manevi duruşunu bütün dünyaya resmetmiş ve sergilemişse, o duruşunu göstermişse yetiştirmiş olduğu evlatlarıyla bu konuda yapması gerekenleri yapmışsa 15 Temmuz hainliğinde de hiçbir tereddüt göstermeksizin bütün dünyaya emsal oluşturacak şekilde duruşunu tarzını açıkça ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

“BİR İLAVE BİRLİK DAHA GELİYOR”

İHA’larla ilgili Elazığ’a çok sayıda subay ve astsubayların konuşlandığını belirten Alpay, ilave birliklerin geleceğini söyledi. 

“BURASI BÜTÜN DÜNYANIN İMRENEREK BAKTIĞI HAVACILIK VE SAVUNMA MERKEZİ OLMUŞ OLACAK”

Alpay konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda 160 civarında sadece İHA’larla ilgili subay ve astsubayımız konuşlandı. Allah nasip ederse hepsi planlı, çalışmalar şu anda devam ediyor. Bahsetmiş olduğum şey sadece bir tahmin değil. Bir temenniden bahsetmiyorum. Onu ifade etmem lazım. Planlaması yapıldı. Artık yerleştirmeleri yapılıyor.  İkinci yılın sonunda bin civarında subay, astsubay ve uzman erbaş Elazığ’a konuşlanmış olacak. Bu müthiş bir şey. Nitelikli pilot, pilot yardımcısı, teknik eleman, teknisyen yardımcısı gibi bin civarında rütbeli askeri personelimiz inşallah konuşlanacak. Bir ilave birlik daha geliyor. Burası ihale merkezi oldu. Onu takip ediyorsunuz. Bayrakları biliyorsunuz. Türkiye’nin yüz akı. Terörle mücadelede, Afrin operasyonunda, Fırat Kalkanı’nda çok önemli sonuçlar aldığımız ve yüz akımız olan Bayraktar İHA’ları Elazığ’da bir üs oluşturdu. Bir birim oluşturdu. Şu anda kalıcı inşaatlar yapılıyor. TAI İHA’ları Elazığ’da konuşlandırdı ve halen uçuyor. Silahlı Kuvvetlerimizden, jandarmamızdan devamlı hizmet alıyor. Jandarma komutanlığımız İHA birliğini oluşturdu. Kara kuvvetleri İHA birliği hazırlanıyor. Burası Rabbim bir mani, keder vermezse ikinci yılın sonunda inşallah bütün dünyanın imrenerek baktığı, yukardan bakıldığında görülen muhteşem bir üs merkezi haline gelecek. Bir havacılık ve savunma merkezi olmuş olacak.”   

“YÖNETİMİMİZİN İLK FAALİYETİ”

ETSO Başkanı Asilhan Arslan da konuşmasında, odasında gerçekleştirdikleri toplantıya değinerek, “Üniversitemiz ve Oto Sanayimizin değerli başkanları, değerli sanayicilerimizle birlikte bugün SÜHA kümelenme derneğimizin çatısı altında değerli iş adamlarımızla, üniversite iş birliğimizle inşallah çeşitli projeler üzerinde mütalaalarda bulunacağız.  Toplantımızın bir diğer amacı da bu. Biz ETSO olarak misyonumuz olan üniversiteyle, siyasetçilerimizle, işadamlarımızla, esnafımızla köprü kurma vazifesini, bu 4 farklı unsuru bir araya getirip ortak icraat yapma misyonunu üstlenme üzerine bu faaliyetlerimiz gerçekleştiriyoruz. Bu da yönetimimizin ilk faaliyeti oldu. Sayın bakanımızın da teşrifleriyle bu toplantı daha da anlamlandı. Biz birazdan detaylara geçeceğiz” dedi.

ALPAY, AK PARTİ İL TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay’ın son durağı ise partisinin il binası oldu.

Alpay’ı burada İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve yönetim kurulu karşıladı. Başkan Gürgöze, Alpay’ın görev yürüttüğü bakanlığın önemine vurgu yaptı.

“SİZLERİN ORADAKİ VARLIĞI BİZİ DAHA GÜÇLÜ KILIYOR”

Gürgöze yaptığı açıklamada, “Bulunduğunuz makam özelikle 15 Temmuz’dan sonra hakikaten Türkiye’de çok önemli bir bakanlık haline gelmiş olan milli savunma bakanlığı, bakan yardımcılığı gibi çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bizler hemşehrilerimiz adına Elazığ’ımıza gerek bakanlığımızla ilgili çalışmalarda gerekse diğer bakanlıklarla ilgili teşkilatlarımızda elimizden gelen hiçbir soruna duyarsız kalmadığınız için tekrar teşekkürlerimi arz ediyorum. İlimizde, partimizde siyaset yapmış, ilimizde yetişmiş insanların, sizlerin, başkalarının, daha çok insanın üst düzey görevlerde gerek siyasette gerek bürokraside, devlet yönetiminde yer alması bizim elimizi güçlendiriyor. Biz parti olarak buna inanıyoruz. Şahıs olarak buna inanıyoruz. Sizlerin oradaki varlığı bizi daha güçlü kılıyor” ifadelerini kullandı.

Partilileriyle hasbihal eden Bakan Yardımcısı Alpay da, Elazığ’da üniversite sanayi işbirliğine değindi.

“ELAZIĞ, ÜNİVERSİTE, SANAYİ İŞ BİRLİĞİ NOKTASINDA GERÇEKTEN MUHTEŞEM İŞ BİRLİĞİ ORTAYA KOYUYOR”

Alpay şöyle konuştu: “Allah nasip ederse Elazığ’daki askeri fabrikamız üzerinden de sanayideki esnafımızla, KOBİ’lerle, üniversitemizle birlikte ne tür iş birliği yapabiliriz onu da dün İbrahim Albayımızla konuştuk. Bugün de sanayicilerimizle konuştuk. Önümüzdeki günlerde bunu da somut olarak hayat geçirmek için çalışmalarımız başlatacağız. Elazığ güzel bir örneklik ortaya koyuyor. Üniversite, sanayi iş birliği noktasında gerçekten muhteşem iş birliği ortaya koyuyor. Bu da olumlu bir havanın doğmasına imkan sağlıyor. Ben bu olumlu havanın doğmasına imkan sağlayan, emek veren bütün arkadaşlarıma, müteşebbislere, üniversitedeki hocalarımıza, şehrin yöneticilerine, katkı sağlayan bütün arkadaşlara şükranlarımı arz ediyorum.”