Bakan Yardımcısı Alpay: Pakistanlı Kardeşlerimizin Yapmış Olduğu Fedakarlığı Asla Unutmayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'deki afetzedeler için yardım taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne ait ikinci gemi, Mersin Limanı'na geldi. Dostluk mesajlarının verildiği karşılamada ayrıca Pakistan Milli Günü de kutlanarak iki ülkenin kardeşliği ortaya konuldu. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye'nin Pakistan'ı ikinci vatan olarak gördüğünü belirterek, "Pakistanlı kardeşlerimizin yapmış olduğu bu fedakarlığı asla unutmayacağız" dedi.

Bakan Yardımcısı Alpay: Pakistanlı Kardeşlerimizin Yapmış Olduğu Fedakarlığı Asla Unutmayacağız

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren özellikle hava yoluyla birçok yardım malzemesi gönderen Pakistan, deniz yoluyla da ikinci yardım gemisini Türkiye'ye ulaştırdı.

Pakistan'dan yola çıkan Deniz Kuvvetlerine ait "PNS Moawin" isimli yardım gemisi, bugün Mersin Limanı'na geldi. İçinde birçok yardım ve destek malzemesi taşıyan gemiyi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid karşıladı.

Dostluk mesajlarının verildiği karşılamada ayrıca Pakistan Milli Günü de kutlandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Türkiye'nin Pakistan'ı ikinci vatan olarak gördüğünü belirterek, "Pakistanlı kardeşlerimizin yapmış olduğu bu fedakarlığı asla unutmayacağız “dedi.

ALPAY: PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU FEDAKARLIĞI ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Bakan Yardımcısı Alpay, "Pakistan hatırlanacağı gibi Milli Mücadele zamanlarında maddi ve manevi nasıl destek verdiyse, bugün de deprem felaketinde yine aynı kardeşlikle, dostlukla, hissiyatla yanımızda oldu. Son 100 yılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen bu acı günümüzde yanımızda oldukları için Pakistanlı kardeşlerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Pakistan burada çok ciddi katkılar sağladı. Pakistanlı kardeşlerimizin yapmış olduğu bu fedakarlığı asla unutmayacağız. Bilindiği gibi 22 Ağustos 2022'de Pakistan'da büyük bir sel felaketi olmuştu. O zamanda Türkiye, Pakistan ile olan dostluğunu, kardeşliğini göstererek o felaket sırasında Pakistan'ın yanında yer aldı. Türkiye ile Pakistan bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her alanda birlikte iş birliği yapmaya devam edecektir. Türkiye ve Pakistan olarak hem uluslararası alanda hem de bölgeyi ilgilendiren meselelerde, insanlığın tamamını ilgilendiren konularda ortak hedeflerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz inşallah Türkiye ve Pakistan'ın büyüyerek, güçlenerek ilelebet payidar olacağını umut ediyoruz. Kısa zamanda inşallah depremin oluşturduğu yaraları da sarıp, sağlık ve iyilik içinde yaşamayı Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137