Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ ziyaretlerine ikinci gününde de devam etti.

Bakan Murat Kurum AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda, il teşkilatı, ilçe teşkilatları, ve belde teşkilatları ile buluştu.

Bakan Kurum’un AK Parti il teşkilatı ziyaretine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze katıldı.

GÜRGÖZE: BAKANIMIZ TALEPLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIKLA YAKLAŞTI

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Hem genel başkan yardımcımız hem de sayın bakan yardımımız Elazığ’ımızla ilgili çok önemli projelere imza atan, Elazığ’ımız için çok değerli, çok kıymetli iki büyüğümüz. Dünden itibaren ilimizde bulunan ve belediye başkanlarıyla birlikte yapmış olduğumuz toplantıda tüm belediye başkanlarımızın taleplerini isteklerini son derece makul ve çok pozitif ayrımcılıkla yaklaştığı için sayın bakanımıza ayrıca şükranlarımızı arz ediyoruz. Elazığ’ımızla ilgili çalışmalara vermiş olduğunuz destekten ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Girmiş olduğumuz her seçimde gerek genel seçimlerde gerek yerel seçimlerde ve en önemlisi de cumhurbaşkanlığı ve referandumlarda Elazığ sürkeli derece yapmış bir il. Milletimizin AK Parti’mize ve onun lideri olan genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan muhabbetini, sevgisini bu seçim sonuçlarında da görmek mümkün” ifadelilerini kullandı.

BULUT: ELAZIĞ’DA TIKIR TIKIR ÇALIŞAN BİR TEŞKİLAT VAR

AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da, “Bugün ilimizde olmanız hasebiyle çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Hasetten bakanımıza iki günlük özel mesaisinden dolayı çok teşekkür ediyoruz Adeta büyük Türkiye’nin resmini yaşattınız. Bir yandan sınır güvenliği açısından çok ciddi bir operasyon devam ederken bir yandan ilinin, ilçesinin, beldesinin, mahallesinin en ufak ihtiyaçlarını dahil göz ardı etmemek için sahaya inen, alana inen, vatandaşı ile dertlenen bir hükümetin temsilciliğinin, bir bakanın burada olması bizi fevkalade mutlu etmiştir. 2 gündür gerçekten hem çözüm odaklı tarzınız ve tavrınızla hem de cömert tavrınızla ilimizi ihya ettiniz. Ben hakikatten hem bütün il teşkilatım, ilçe teşkilatlarım, belde teşkilatlarım ve belde belediye başkanlarım adına çok teşekkür ediyorum. Başarılar elde edilmişse Elazığ’da çok sağlam bir teşkilata sahip olduğumuz, adeta bir saat gibi tıkır tıkır çalışan bir teşkilata sahip olduğumuz içindir” şeklinde konuştu.

KURUM: ELAZIĞ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN BİR ŞEHRİMİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Dünden itibaren Elazığ’ımızda Elazığ’ımızın problemleri, sorunları ne ise bunları konuşmak, istişare etmek üzere geldik. Valimizle, milletvekilimizle, teşkilatımızla, belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın problemleri, sorunları ne ise bu sorunları yerinde görüp, tespit edip yine çözümleri de yerinde bulmak suretiyle Elazığ’ımızı çok daha iyi konuma getirecek hamleleri, projeleri yerinde karar aldık ve inşallah bunları çok kısa zamanda da uygulamaya geçireceğiz. Elazığ duruşuyla, kahramanlarıyla her zaman bölgede Türkiye’ye örnek olmuş bir şehrimizdir. 18 yıldır liderimiz genel başkanımız, Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik bir şekilde durmuş ve en zor günlerde dahi en ön saflarda giderek gereken mesajı her zaman vermiştir. İşte o yüzden diyoruz ki ‘tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan’ o yüzden diyoruz ki ‘önce millet önce memleket’ o birlik beraberlik olduğu sürece biz topyekün hareket ettiğimiz sürece de Allah’ın izniyle karşımızda kimse duramayacaktır. Elazığ’ımıza bugüne kadar yaklaşık 15 milyar liralık iş yapıldı. Bunun 4 milyar liralık kısmı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendiren işler. Devam eden de 369 milyon liralık yatırımımız var” dedi.

KURUM: ELAZIĞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ ALACAĞIZ

Bakan Murat Kurum, “Eski Elazığ dediğimiz alanda tabi maalesef yıllar itibariyle köhneleşmiş yapıların bulunduğu, bakırcılarımızın bulunduğu yine birçok esnafımızın olduğu alanda önemli bir projeyi başlatacağız. Ben Elazığ için çok önemsediğim bir proje. Bu proje çerçevesinde ilk önce valiliğin arkasındaki SSK ve yine yanındaki binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Orayı meydanlaştıracağız. Akabinde bu alanda bulunan bütün dükkanların tabelalarının, cephelerinin kaldırımlarının, yollarının iyileştirilmesi suretiyle, çatılarının iyileştirilmesi suretiyle burayı bir turizm aksı haline getirecek projeyi yine belediyemiz, iller bankası genel müdürlüğümüz ile yürütecek. Bu projeyi ben çok önemsiyorum. İnşallah 2023 yılına kadar bu alanda ne kadar köhne yapı var ise bu yapılan iyileştirilmesi suretiyle, o sokakların iyileştirilmesi suretiyle burayı bir turizm aksı haline getirecek adımları atacağız. Bir bütünlük olacak. Elazığ’ı temsil edecek. Elazığ’a gelen bir misafir bir turist olduğu zaman bu alanda hem tarihi hem kültürel değerleri net bir şekilde göreceği, müzelerde yine valiliğimizi müzeye çevireceğimiz süreçte o müze içerisinde Elazığ’ın tarihini, kahramanlıklarını göreceği çok önemli bir adımı da atmış alacağız” diye ifade etti.

KURUM: MADENLİ VATANDAŞLARIMIZA SORACAĞIZ

Bakan Kurum, “Elazığ’da Maden İlçesi ile ilgili problemler vardı. Heyelan sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusuydu. Yapmış olduğumuz tespitlerde 248 bin metrekarelik bir alanda heyelan riski var. Bu alanda bulunan yaklaşık 300 vatandaşımıza ilişkin tebligatlarımızı yaptık ve yine onları da AFAD kapsamında Afet İşleri Başkanlığımız, İçişleri Bakanlığımızla birlikte onları güvenli bir bölgeye taşıma noktasındaki sürecimizi de başlatmış bulunuyoruz. 2 alternatif yerimiz var. Biri Maden’in merkezinde yaklaşık 350-400 konutu yapabileceğiiz zemin artı iki katlı, altında ticari aksların olduğu, dükkanların olduğu bir alan. Biri de alternatif bir Gencik’te bir alan üretildi. Vatandaşımıza soracağız. Vatandaşımız hangi alanı istiyorsa, nereyi talep ediyorsa onların rızası çerçevesinde de buradaki yapılaşma sürecini yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

USTA: YENİ NESİLLERİ YETİŞTİREBİLMEK DERDİNDEYİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise, “Ben özellikle Elazığ’da yürütmeye başladığımız, 2015 yılından beri yürüttüğümüz Metin Bulut bey ile beraber o dönem belediye başkanı olan Mücahit Bey ile ve şimdi belediye başkanlığı görevini devam ettiren Şahin Bey ile belediye başkanımızla beraber Cumhurbaşkanımızın himayesindeki İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin son gelişmelerini bakanımızın da katkı verdiği bir merkez oılan bu gençlik merkezimizin incelemesini yapmak üzere geldim. Bizim hedefimiz hizmet etmek. Neresi olduğu hiç önemli değil, kim olduğu hiç önemli değil. Gençlerimize, kadınlarımıza, ihtiyaç sahibi olanlara, 81 milyona arzu ettikleri yaşam standartlarına ulaştırabilmek ve 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun yeni nesilleri yetiştirebilmek derdindeyiz” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL