Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, üstünden demiryolu geçen köprünün, Devlet Demir Yolları tarafından bir süre önce ulaşıma kapatıldığını anımsatarak, köprünün güçlendirme değil yeniden yapılacağını ifade etti.

BAL: MAHALLEMİZDE ATIL DURUMDA YAYA GEÇİDİ BİLE OLMAYAN KÖPRÜMÜZ VAR

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, “Mahallemizde iki tane atıl durumda yaya geçidi bile olmayan köprümüz var. Bu köprülerle alakalı çalışmalar oldu. Devlet demir yolları tarafından güçlendirme yapılacak dendi. Konuyla alakalı güçlendirme yapılmasını istemediğimizi dile getirip Sayın Başkanımız Şahin Şerifoğullarına kesinlikle burayı toparlayamayacağımızı ifade etmiştim. Çünkü biliyoruz ki şehir de demir yolu altıdan ve üstünden geçen onlarca köprü var hepsinin onarımı, tadilatı yapıldı” ifadelerini kullandı.

BAL: KÖPRÜLERİN YIKILIP TEKRAR YAPILACAĞI SÖZÜNÜ ALDIK

Devlet Demir Yollarının köprünün güçlendirmesine karar verdiğini söyleyen Aksaray Mahalle Muhtarı, yetkililerle görüşmelerinin ardından köprünün yeniden yapılmasına yönelik söz aldıklarını ifade eden Bal, “Şehrin diğer köprüleri yenilenmişken biz bu köprülerin tadilatının yapılmasını değil de yeni köprülerin yapılmasını dile getirdik. Elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalıştık. Biliyoruz ki mahalle toplantıları yapılıyor. Valimizin eşliğinde geçenlerde bizim mahallemizde de bu toplantılardan biri yapıldı. Valimiz, vekillerimiz, başkanlarımız bu toplantıda bizimle birlikte oldular. Biz bu konuyu tekrar dile getirdik. Sıcağı sıcağına Millet Vekilimiz Zülfü Demirbağ, Ulaştırma Bakanını arayarak dile getirdi. Daha sonrasında ulaştırma bakanımızın danışmanı bize dönüş yaptı. Konuyu kendilerinde ifade ettim. Güçlendirme değil de yeni bir köprü istediğimizi dile getirmiştik. Kısa bir süre sonra bakanımızın Elazığ’a geleceği söylendi.  Bakanımız Elazığ’a geldiğinde de Şahin Başkanla istişare etmiştik. Şahin Başkanımız, Bakanımızla bu konuyu konuşmuş.  Bu konu gündemdeyken diğer köprüyü de ilettik. Köprülerin yıkılıp tekrar yapılacağı sözünü aldık. Bugün itibariyle Bölge Müdürümüz Ali Seydi Felek Bey’le konuyu görüştük. Bize konuyla alakalı bilgi verdi. Şuan çalışmalara başladığını ifade etti” dedi.