9 Haziran’da başlayacak olan Bölgesel amatör lig, 4 bölge içerisinde 8’erli gruplarda oynanacak.

Her bölgede 27 takımın mücadele edeceği bölgesel amatör ligde toplam 108 takım katılım sağladı.

9 Haziran’da başlayacak ligde ilimizi temsil edecek olan Mediline Hospital Fırat Üniversitesi, 4. Bölgede 3 takımlı 6. Grupta mücadele edecek.

Her hafta bir takımın bay olarak maç yapmayacağı 6. Grupta temsilcimizin dışında Erzincan Ulalarspor’la Bingöl Karlıova Yıldırımspor takımları yer alıyor.

Çift devreli lig usulüne göre deplasmanlı olarak oynanacak maçlar sonunda gruplarını birinci bitiren takımlar, aynı bölge içerisinde 1. Grup birincisiyle 2. Grup birincisi, 3. Grup birincisiyle 4. Grup birincisi, 5. Grup birincisiyle, 6. Grup birincisi ve 7. Grup birincisiyle 8. Grup birincisi olmak üzere sıralı eşleşerek, tarafsız grup merkezinde tek maç eleme usulüyle maçlarını oynayacaklar.

Şayet eleme usulü müsabakayı oynayacak takımlar aynı ilin takımları ise, kendi ilinde, farklı illerden takımlar ise maçlarını tarafsız grup merkezinde oynayacaklar.

Yarı final müsabakaları da yine sıralı eşleşme diye tabir edilen 1.-2.,   3.-4., 5.-6., ve 7.-8. grup galiplerinin eşleşmeleriyle oynanacak ve bu eşleşme müsabakalarını galip tamamlayan iki takım; 3. Lige yükselebilmek için finalde karşı karşıya gelecekler.

Final müsabakalarında normal süre eşitlikle sonuçlandığı takdirde, müsabakanın 2 devreli 15’er dakikalık uzatma bölümleri oynanacak. Burada da eşitlik devam ettiği takdirde, 3. Lige yükselecek olan takım, seri penaltı atışları sonucu belli olacak.