Makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi merhum Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen için ilk tören, görev yaptığı hastanede düzenlendi. Törende gözyaşları sel oldu. Öğrencileri törenin ardından basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sümeyra Bukan yaptı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sümeyra Bukan, yaptığı basın açıklamasında, ”Buraya sizlerin vicdanına seslenmek için toplandık. Öldük, dün öldük. Bugün ve yarın ölmemek için toplandık. Kimimiz duydu üzüldü dua etti, kimimiz ise hiçbir zaman duymayacak. Neyi mi? Dün sabah 11:30 sularında kendi makam odasında korkunç bir vicdansızlıkla saldırıya uğrayan merhum Başhekimimiz Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen hocamızın başına gelen acı olayı. Kendisi bizim önce hocamız sonra başhekimimizdi. Her şeyden önce bir eş, kardeş, baba ve dosttu. Hepimizin sayılı zamanı bulunan bu dünyada o en yakınlarına ayıramadığı zamanı hastalarına ayırdı ”dedi.

“Dün sadece hocamızı kaybetmedik, insanlığı kaybettik”

Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’in hayat kurtarmak için girdiği bu yolda hayatını verdiğini vurgulayan Sümeyra Bukan,” Allah derki, eğer bir kimse bir insanı öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Ve bir kimse bir hayat kurtarırsa insanlığı kurtarmış olur. Dün sadece hocamızı kaybetmedik, insanlığı kaybettik. Sağlık çalışanlarının hayatta kalabilmesi için daha kaç insanlığın ölmesi gerekir. Bizler din dil ırk meslek ayırmadan her insanı kurtarılmaya değer bir hayat olarak gördük ve böyle görülmek istiyoruz. Hayatlarımızın kurtardığımız hayatlar kadar değerli olduğunun artık bilincinde olmasını istiyoruz bu bilinçte olmayanların cezalandırılmasını istiyoruz. Yarın başka birimizin ölmesini istiyoruz. Bizler çok bir şey istemiyoruz ”diye konuştu.

“Can kaybedilmeden diğer canlar hatırlanmıyor”

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sümeyra Bukan,” Güvenli bir çalışma ortamının her çalışanın hakkı olduğunu savunuyor sağlık hizmetinin verildiği yerde sağlığımızın korunmasını istiyoruz. Keşke bugün hiç toplanmasaydık. Ancak öyle bir gerçekle yaşıyoruz ki bir can kaybedilmeden diğer canlar hatırlanmıyor. Bu acı günde hayat kurtarma yolunda canlarını kaybeden diğer hekimlerimizi unutmayarak hocamız Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’i sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz ”dedi.