Elazığ Elektironikçiler fotoğrafçılar ve saatçiler esnaf odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut, küçük esnafın zor günler geçirdiği ifade ederek küçük esnafın BAĞ-KUR primlerinin çok yüksek olduğunu ve KOSGEB acil destek kredilerinin ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

HAVABULUT: ESNAFIMIZIN MADDİ ANLAMDA KAYBI ÇOK

Başkan Adayı Mehmet Havabulut, “Odamıza kayıtlı ve diğer tüm esnaflarımız çok zor günler geçiriyor. 2020-2021 yılı Elazığ esnafı için maddi olarak sıkıntılarının en çok olduğu yıllar oldu.2020 yılında ilimizde yaşanan deprem ve ardından yaşanan pandemi süreci esnaflarımızı olumsuz şekilde etkiledi ve halen daha toparlanma sürecine geçememiştir” dedi.

HAVABULUT: KOSGEB ACİL DESTEK KREDİLERİ ERTELENMELİ

Başkan Adayı Havabulut, “Depremin ardından esnafımıza verilen acil destek kredileri 1 yıl daha ertelenerek esnafa bir rahatlık kazandırılmalıydı. Ama maalesef esnafın isteği kabul görmeyip esnaf oda başkanları bu konuda güçlü bir duruş sergileyemedi kredilerini ödemeyen esnaflarımız var” diye kaydetti.

HAVABULUT: BAĞ-KUR PRİMLERİNİ ESNAF ÖDEMEDE ZORLUK ÇEKİYOR

BAĞ-KUR primlerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Başkan Adayı Havabulut, “Küçük esnafımız 1055 TL’ prim ödüyor. Bunun yanında büyük firmalarda aynı parayı ödüyor. Bu konuda çok büyük bir adaletsizlik var. Kesinlikle küçük esnafın primlerinde düzenleme yapılması gerekiyor. Ev kirası kadar bağ-kur primi ödeniyor. Çoğu esnafımız, primleri ödemekte zorlanıyor ve ödeyemeyen esnaflarımız var. Pandemi sürecinde Devletimiz bağ-kur primlerin’de indirime gitmesi gerekiyordu. Esnaflarımız yıllarca prim ödeyip emekli olduklarında çok düşük miktarda emekli maaşı alıyor. Yıllarca prim ödeyen esnaflarımız emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kalıyor. Aldıkları emekli maaşları geçimini yapmaya yeterli gelmiyor” ifadelerinde bulundu.

HAVABULUT: DESTEKLERDEN ESNAF AYRIMI YAPILMAMALIYDI

Başkan Adayı Havabulut, “Devletimiz tarafından en son verilen desteklerden yararlanamayan esnafımız oldu. Esnafımıza can suyu olacak bu yardımlardan tüm esnaflarımız yararlanmalıydı” dedi.