Başkan Akın, Aydıncık Köyü’nü Gezdi

Aydıncık Köyü’nü ziyaret eden Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, köyün meralarının, badem yetiştirilmesi amacıyla bir şirkete kiralanmaya çalışıldığını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Akın, Aydıncık Köyü’nü Gezdi

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydıncık Köyü’ne gitti.

Başkan Akın ve il yönetimine eşlik eden Muhtarı Ali Güler, köyün sıkıntıları ve tarım potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

GÜLER: MERALARIMIZI İSTİYORLAR

Muhtar Güler, “Özel bir şirket, özel idare ile ortaklık yoluna giderek 3 bin dönüm köy meralarımızı almak istiyor. Badem entegre tesisi kurmak için istiyorlar. Bunun karşılığında bize sadece 15 tane kadrolu işçi alınacak. Geri kalanlar da mevsimlik işçi olacak. Biz kendi işimizi bırakıp da mevsimlik işçi olmak istemiyoruz. Köyümüzde hayvancılık yapıyoruz. Küçük baş hayvancılık, büyük baş hayvancılık yapılıyor. Bu meraların gittiği zaman hayvancılığın biteceğini belirttik. Bizde köy muhtarı olarak, heyet olarak, halk olarak bunu istemiyoruz. Buna karşı köyümüzün vatandaşlarından imza topladık. Köy heyeti ve vatandaşlar olarak köy karar defterine de böyle bir şeyin olmayacağına karşı kararlar aldık. Dilekçelerimizi gerekli kurumlara, valiliğe, il özel idaresine, tarım il müdürlüğüne dilekçelerimizi verdik” ifadelerini kullandı.

AKIN: BU SORUNUN DA CEVABINI VERMEK LAZIM

Muhtarın ardından değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Bugün Aydıncık Köyümüzün sorunlarının olduğunun haberini duyduk. Buranın muhtarı Ali Güler beyefendi ile fikir alışverişinde bulunduk. Şimdi görüyoruz ki aldığımız bilgiye göre Muhtar Ali Bey şunu ifade ediyor; bizim 3 bin dönümlük bir mera alanımız İl İdare ve özel şirketle birlikte bir bademlik alana çevrilmek isteniyor ve burada bunun karşılığında da bizleri mevsimlik işçi olarak çalıştırmak istiyorlar. ‘Biz zaten sürü sahibiyiz’ diyorlar. Bizim zaten kendimize ait bir gelir kaynağımız var. Hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bizim mera alanımızı öldürmesinler. Bize yeterli diyorlar. Buraya yapacaklarına bizim atıl olan tarım arazilerimiz var bu arazilerimize gelsinler, badem eksinler, oradan istifade etsinler. Ama bizim mera alanımıza dokunmasınlar istiyoruz diye bize bilgiler verdiler. Bizde bu hususta görüyoruz ki büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Sahil kenarından tutun da kocaman bir araziyi 3 bin dönümlük araziyi bir özel şirketle birlikte bademlik alana çevirmek istiyorlar. Şimdi buradaki alanı siz bademlik alana çevirirseniz ne olur? Buradaki vatandaşlarımız Aydıncık köyü vatandaşları gidip hayvanlarını nerede otlatacak? Bu sorunun da cevabını vermek lazım” şeklinde konuştu.

AKIN: BİZ BU OLAYLARIN HEPSİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Akın, “Bu tür politikalar hayvancılığı bitirmek üzere uygulanan politikalardır. Tabi ki siz hayvancılığı bitirirseniz et ithalatı kaçınılmaz oluyor. Yurt dışında ki Avrupa ülkelerinde insanlar hayvancılığa daha çok değer verirken, daha çok arttırırken daha çok değer verirken bizim burada 3 bin dönümlük araziyi bir bakıyorsunuz bademliğe çevirmişler. Bunu yaparken bari gelin muhtarla konuşun. Bir fikir alışverişi yapın. Muhtarın tevafukken haberi oluyor bu konudan. Biz bu olayların hepsinin takipçisi olacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

sakın maske takmayın. Nasıl cahil bir toplumda yaşıyoruz arkadaş

.... .
.... . - 3 yıl Önce

Saadet partisi kesin bu işi çözüme kavuşturur. ;)

arazi
arazi - 3 yıl Önce

beğenmeyen maskesini takıp sahip çıksın memleketin arazilerine, insanlar en azından köye gidip biz sizin yanınızdayız diyebiliyor. birşeyler söyleyeceksiniz çiftçiyi öldürüp rant peşinde koşanlara söyleyin

Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Dimdizlak yazı, boş mu kalsın,üretim yapıp ekonomik gelir elde edilse,o bölgenin insanı istihdam edilse kötü mü?Güya iş yapmış,aklınca birşeyler yaptığını zannediyor,git işine gücüne bak gardaş,daha faydalı olursun.Nano particiklerle zaman gecirecegine,büyük kitleye gir,varsa maharetin göster alkislayalim.

Elazığlı
Elazığlı - 3 yıl Önce

Lütfen engel olmayın dağlar yeşillensin.İnsanlara iş imkanı olsun.Yada devlet köylülere parsellesin badem ceviz ekilmesi karşılığında versin köy halkına.

ağaç
ağaç - 3 yıl Önce

Bilmeden körü körüne yorum yazmayın arkadaşlar yanındaki arazi kimin bi öğrenin!

Yaprak
Yaprak - 3 yıl Önce

Topu topu 40 tane inekleri var 100 koyun hep daslik fotrafta görünen nerede otlatiyorsunuz? orası yesilensin sizede faydası olur yada koylulere verilsin kendileri orayı eksinler

Elazizli
Elazizli - 3 yıl Önce

O tarla dımdızlak çünkü orada otlayan hayvanlar var hayvanlar palağı yemiş kuru toprak duruyor. Yeşinlendirecek çok yer var hayvanların merasına karışmayın.. oradaki hayvan sayisini bilmeyenler arastirsin 5 bin civari hayvan var. Yazık bu hayvanlarımız nerede karınlarını doyuracak..

SIRADAKİ HABER

banner137