Başkan Akın: Elazığ'a Verilen Konut Sayısı Arttırılsın

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, deprem afeti nedeniyle Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Başkan Akın, “Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır” dedi.

Başkan Akın: Elazığ'a Verilen Konut Sayısı Arttırılsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde deprem afeti nedeniyle Mart ayında Elazığ merkezde 3 bin 750, köylerde ise 386 konutun inşasına başlanacağını duyurmuştu.

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın,  Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısının yetersiz olduğunu belirterek Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konutun yapılması gerektiğnin altını çizdi.

BAŞKAN AKIN TALEPTE BULUNDU

Başkan Akın yaptığı açıklamada; “Elazığ’ımızda hali hazırda 2 Bin’in üzerinde ağır hasarlı, yıkılacak “BİNA” tespit edilmiştir ve bu sayı sürekli artıyor. Basit bir matematik hesabı ile bile Elazığ’a yapılması planlanan 3750 konut sayısı yetersiz olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bundan dolayıdır ki milletvekillerini göreve davet ederek bu rakama asla razı olmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Elazığ’ın almış olduğu nitelikli göç, geçmiş depremden dolayı hak sahiplerine teslim edilemeyen evler, 2000’i aşkın ağır hasarlı bina, eski yapı stokları, bugünkü inşaat maliyetlerinin vatandaşın finanse edemeyeceği boyutta olduğu gerçeği göz önünde bulundurularak; Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır. Bu rakamın altında yapılacak bir konut sayısı Elazığ’a yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Elazığ’ın yeniden imarı ve inşası konusunda iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, toplumu temsil eden siyasi partilerimizle istişareli bir anlayışla yola devam edilmesini çok önemli bulduğumuzu ifade etmekte yarar görüyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak her konuda yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137