Başkan Akın, Elazığ’da Tüm Sektörleri Destekleyecek Projelerini Açıkladı

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ’ın tüm sektörlerini destekleyecek ve başka sektörlerin oluşumunu sağlamak üzere hazırladıkları projeyi kamuoyuna açıkladı.

Başkan Akın, Elazığ’da Tüm Sektörleri Destekleyecek Projelerini Açıkladı

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ’ın kalkınmasına ve tüm sektörlerin desteklenmesine katkı sunmak amacıyla hazırladıkları projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Akın açıklamasında; “Elâzığ’ımızın çağ atlaması için, var olan tüm sektörlerini destekleyecek ve başka sektörlerin oluşumunu sağlayacak bir projeye ihtiyacı var diyerek projelerini sıraladı.

Elazığ’ın elektrikli kara ve hava araçları üretim üssü olabileceğini belirten Akın, Elazığ’dan iki milletvekili çıkararak, projenin hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

AKIN: ELAZIĞ’A ELEKTRİK MOTORU VE BATARYA FABRİKASI KURULMALIDIR

Bugün elektrikli kara ve hava araçlarının yaygınlaştığı çağın başlangıcında bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda, elektrikli kara araçlarının yanı sıra elektrikle çalışan hava araçlarını da göreceğiz. Bu araçlardan milyonlarca üretilecek. Bundan dolayıdır ki bu araçlara yönelik elektrik motorlarının burada üretilmesini, Türkiye’ye ve Dünya’ya ihraç edilmesini sağlayabiliriz. Elazığımız bu konuda çok şanslı çünkü elektrikli motorun ana hammaddesi bakırdır. Bir elektrikli araçta 83 kg bakır var ve bir elektrikli otobüste 300 kg’a kadar bakır bulunabiliyor. Bu yüzden Elazığ’da Bakır madeni çıkarılıp, saflaştırılıp ardından yine bir fabrikayla motor sargısı üretilmelidir. Ve yine ardından bu araçlar için elektrik motorları üretilmelidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137