Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ülke ve Elazığ gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKIN: EKONOMİK POLİTİKALARDAN DOLAYI, HUZURU VE MUTLULUĞU KAYBETMİŞTİR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “ Milletimiz son 20 yıl içerisinde uygulanan ekonomik politikalardan dolayı, huzuru ve mutluluğu kaybetmiştir. Aslında ortada bir model dahi yoktur. Bir ülkenin fabrikalarının satılması, zam, vergi, dış borç, iç borç bir ekonomik model olmaktan ziyade, ülkeyi batırma operasyonudur. Bu yönetim anlayışıyla paramız sadece dolar karşısında değil, ekmeğin karşısında bile değer kaybettiği için ekmek zamlanıyor.” dedi.

Başkan Akın ülke gündemi ile ilgili Türkiye yabancı bankaların sömürgesi haline gelmiştir derken, Elazığ gündeminde de işsizlik, deprem konutları ve hastanelerdeki yetersiz hekim sayısına değindi.

AKIN: DEPREM KONUTLARI YAPIM İŞİ, İŞ BİTİM SÜRESİNİN 3 KATINI GEÇTİ

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “ Vatandaşlarımdan rica ediyorum. İlçelerimize gidip bir gezsinler. Hepsi yıllardır hep aynı durduğu yerde duruyor. İlçelerde yapıla yapıla 1-2 çocuk parkı, şanslı bir ilçeyse yeni bir kaymakamlık binası biraz daha şanslıysa yılda bir festival yapılıyor. Soruyorum ilçeleri ömürde bir gezen vekiller bu ilçelerdeki nüfusu korumak için, gençlerine iş vermek için hangi fabrikayı, tesisi yaptılar. Ya da yapmaya vesile oldular. Ya da hangi ilçeyi turizme kazandırdılar veya hangi ilçeyi tanınmayacak kadar güzelleştirdiler. İşsizlik had safhada ve doğru dürüst bir tarım, eğitim, vb politikalar yok bunu herkes biliyor. Deprem konutları yapım işi, iş bitim süresinin 3 katını geçti. Uygulanmış tek bir ceza gösterilemez. Vatandaşlarımız 3. kışını konteynırlarda geçirecek. İnsanın bu kadar küçük bir alanda yaşaması bile bir bunalım sebebidir. Elazığ’da hekimlerin ve hastaların sorunlarının altında kötü yönetim yatıyor. Üniversite ve şehir hastanelerinde hem hekimlerin yükünün hafifletilmesi hem de hastaların sağlık hizmetlerine zamanında ulaşılabilmesi için bir an önce hekim eksikliği ve teçhizat eksikliği giderilmesi gerekiyor. Bu durumu ise ancak hastane yönetimi çözebilir. Bundan dolayıdır ki hastane yönetimini göreve çağırıyoruz. Bir hastanın ultrason gibi sıradan bir hizmete günlerce ulaşamamasını kimse savunamaz.” dedi.

Başkan Akın Elazığ belediyesinin borçları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunarak, dar gelirli aileler için halk ekmek fabrikasının kurulması yönünde Belediye Başkan Şahin Şerifoğulları’na çağrıda bulundu.

AKIN: ELAZIĞ BELEDİYESİ HALK EKMEĞİ KURMALIDIR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “ Sayın Şerifoğulları, Elazığ Belediyesini borç batağına sürüklememeli. Elazığ Belediyesinin yurt dışından alacağı faizli devasa krediden vazgeçmesini talep ediyoruz. Bu memleketi borç batağına sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir yatırım yapılacaksa bu devletimizin imkanları ve öz kaynaklarla yapılmalıdır. Elazığ Belediyesi halk ekmeği kurmalıdır. Sayın Şerifoğulları halkı dinleme ve hizmet konusunda samimiyse, halkın çıkarı için, yapılan ekmek zammı nedeniyle dar gelirli vatandaş İçin HALK EKMEK fabrikasını kurmalıdır. Bu çağrımızı yineliyoruz.” dedi.