Başkan Akın: İnsanlarımıza İş İmkânı Oluşturacak Yatırımlar Yapmalıyız

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Türkiye’de yaşanan ekonomik durum ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Akın: İnsanlarımıza İş İmkânı Oluşturacak Yatırımlar Yapmalıyız

Saadet Partisi İl Başkanı aylık değerlendirme toplantısında Türkiye’nin içerisinden geçtiği ekonomik durumu değerlendirdi.

AKIN: AHLAK AİLEDEN BAŞLAR

Akın, “Öncelikle Ahlaka önem veren bir yönetim anlayışını hâkim kılarak bunu yapabilirsiniz. Siz dünyanın en iyi kanunlarını da getirseniz, başına koyduğunuz kinin ahlakı yoksa o makamı mutlaka istismar eder. Hiçbir şekilde vereceğiniz maaş o yöneticiyi motive etmez zapt edemez. Çünkü elinde daha ciddi gelir sağlayacağı imkânlar vardır. Bu yüzden Rüşvet yer, adam kayırır, hırsızlık yapar, vatandaş ucuz ekmek kuyruğuna girerken, kendisi vatandaşın parasıyla en lüks arabalara biner, en lüks makam odalarına ihtiyaç duyar, diğer taraftan millete acı reçeteler önerir. Ahlak aileden başlar. TV kanallarında ahlaksız TV programlarını ailelere izleterek, ahlaksızlığı normalleştiriyor. Ve kimse de bunlara siz ne yapıyorsunuz demiyor. Aynı TV kanalları ahlakını bozduğu insanları akşam olunca yalan haber enjekte etmek için kullanıyor. Ahlak Sosyal hayatın içinde gelişir” ifadelerini kullandı.

AKIN: İNSANLARIMIZA İŞ İMKÂNI OLUŞTURACAK YATIRIMLAR YAPMALIYIZ

Akın, “Şimdiki gençler, dilinde ahlaki ve manevi söylemlere sahip idarecilerin her türlü ahlaksızlığa imza attığını görünce, ister istemez karşı tarafın samimiyetsizliği görüyor ve kendini başka yanlış düşüncelere kaptırıyor. En büyük kaybımızda maalesef bu oldu bu hükümet zamanında. Bu nesillere verilmiş en büyük zarardır. Bilinçli yani şuurlu bir yatırım ve yönetim anlayışını hâkim kılmanız gerekir. Önce, biz insanlarımıza iş imkânı oluşturacak yatırımlar yapmalıyız. Fabrika yapmak millete ömür boyu iş imkânı sağlar.  Katma Değeri Yüksek ürün üretmek gerekir. Siz 1 yıl boyunca çalışıp yurt dışına 300 milyon dolara domates ihraç ediyorsunuz, elin Avrupalısı Amerikalısı sana 1 tane yolcu uçağını 400 milyon dolara satıp elindeki tüm parayı alıyor. Sende üretim yaptım diyorsun. Bu üretim mi oluyor. Nerde ucuz iş gücü gerektiren bir üretim varsa Türkiye’de yapılıyor. Avrupalı Amerikalı senin yeni girdiğin Sektörü bırakalı yıllar oldu sen daha yeni giriyorsun. Adam senin uğraştığın sektöre girmiyor bile. Neden? Bırak onlar domates üretsin ben ona uçak satarım, MR cihazı satarım, ilaç satarım diyor da onun için. Diğer taraftan bu ülkede gerçek manada üreteninde bitirildiğini görüyoruz. Bugün ezkaza cebinde 100 bin lirası olan bir adam bu ülkede 20 milyon TL’lik yatırım yapan üreticiyi bitirebiliyor. Neden. Gidip Çin’den mal ithal ediyor getiriyor ucuza verip içerdeki üreticiyi yok ediyor. Kim koruyor bu üreticiyi? Hiç kimse. Kim dert ediyor hiç kimse. Bir ilaç etken maddesi bir d vitamini bile üretilemiyor. Bu yüzden katma değeri yüksek ürünleri üretmeliyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2021, 14:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Huzeyfe
Huzeyfe - 2 yıl Önce

La fontaineden hikâyeler.Gargamel şov

cemil
cemil @Huzeyfe - 2 yıl Önce

yıllarca böyle gargameller istihdam için elinden geleni yapıyormuş deli zekooo

SIRADAKİ HABER

banner137