Eğitim Sektör Buluşmaları Konferans ve Çalıştayları, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi koordinasyonunda TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Aksu ile birlikte, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy ve TOBB Eğitim Meclisi Başkanı Dr. Yusuf Ekinci, üst düzey bürokratlar, kurum sahipleri, öğretmen ve eğitimciler katıldı.

Konferans ve Çalıştaylar sonrası bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili, TOBB Eğitim Sektörü Meclis Üyesi ve Eğitim Sektörü Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Veli Aksu Elazığ’ın organizasyona damga vurduğunu ifade etti.

AKSU: BİZLERE TOBB ÇATISI ALTINDA ÖNEMLİ GÖREVLER TEVDİ ETMİŞLERDİ

Başkan Aksu, “Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Asilhan Arslan ile bir süre önce TOBB’de yine bir eğitim şurasında TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile tanışma ve kendisiyle sohbet etme imkanımız olmuştu. Bu görüşmede Rifat Bey, eğitim sektörüyle ilgili olarak tespit ve çözüm önerilerimizden etkilenmiş ve bizlere TOBB çatısı altında önemli görevler tevdi etmişlerdi. Omuzlarımızdaki bu yükün bilinci içeresinde hem Asilhan Başkanımızı hem de Rifat Başkanımıza mahcup olmamak adına bu konferans ve çalıştaya çok iyi bir hazırlık yaptık. Üç ayrı çalıştaya bildirilerimizi sunarak aynı zamanda birer konuşma ile tüm katılımcıların ilgisini çeken tespitlerde bulunduk. Özellikle pandemi sürecinde en büyük sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya olan eğitim camiasının sorun ve beklentilerini madde madde her oturumda dile getirdik. Yapılan çalıştaylar sonrasında sonuç bildirgeleri hazırlanmış ve rapor olarak takdim ettiğimiz ve dile getirmiş olduğumuz bir çok husus sonuç bildirgesine eklenmiştir. TOBB Eğitim Meclisi Başkanı Dr. Sayın Yusuf Ekinci organizasyona yaptığımız katkılar için teşekkür ederek, sektör için değer üreten tespitlerimizin takipçisi olunacağını ifade etmişlerdir. TOBB çatısı altında çok önemli bir misyonu olan Eğitim Sektörü Meclisi temsilcisi olarak bundan sonraki süreç içerisinde de hem ilimiz hem de ülkemiz için değer üretecek çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bizlere bu fırsatın verilmesine vesile olan Başkanımız Sayın Asilhan Arslan ile TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi arz ediyor, ülkemiz eğitimi açısından çok değerli olan bu konferans ve çalıştayların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.